Мистерията около истерично исканата от правителството и най-вече от Кирил

...
Мистерията около истерично исканата от правителството и най-вече от Кирил
Коментари Харесай

Гърми скандал: Киро Тъпото и любимата му Лена искат оставката на шефа на НСО заради пикантни тайни

Мистерията към истерично желаната от държавното управление и най-много от Кирил Петков и вездесъщата му говорителка и началничка на кабинета му Лена Бориславова, по-известна като Гуглена, оставка на шефа на НСО ген. Емил Тонев стартира да се разплита.

Зад сякаш кардиналната позиция на някогашната стажантка в адвокатската адвокатска фирма на Иван Тодоров и Просто Киро за оставката на ген. Емил Тонев се крият пикантни претекстове, а може би и груби престъпления.

В постройката на Министерския съвет на „Дондуков“ 1 имало населяван от премиера Кирил Петков бранш, който е безусловно недосегаем за никого, с изключение на за самата Лена и за специфични хора, посещаващи седалището на министър-председателя, в което се организират и съвещанията на държавното управление. Камерите в този бранш били отстранени и никой не можел да държи под надзор кой и по кое време влиза там Както и да се знае какво тъкмо се прави в този бранш.

Това споделиха пред ПИК осведомени с вътрешния живот на министър-председателя и най-близката му дама в държавното управление, която участва на безусловно всички негови срещи и диалози

Камерите на входовете на постройката на Министерския съвет обаче са фиксирали всички гости. И в случай че някой реши, може да разпознава всеки от посетителите, като разкрие самоличността му и надлежно рпричините да посещават седалището на премиера.

Точно това е и същинската причина на 6 април Бориславова ни в чеп, ни в ръкав да съобщи, че кабинетът на Просто Киро желае оставката на шефа на НСО ген. Емил Тонев.

Версията, която Гуглена предложи с цел да оправдае това искане, беше повече от тъпа.

„Мотивите за това предложение се основават на дейностите на военачалник Тонев-предаване на видеоматериалите от служебните входове на МC. което се е направило при нарушение на главните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет“

И продължи да дрънка нечувани нелепости: „На територията на Министерски съвет се намира контактна точка, посредством която могат да се подават сигнали за закононарушения непосредствено до Европейската прокуратура. Тук има предпазени очевидци, които желаят да подават информация. С предаването на тези видеоматериали се компрометира поверителността, наличността на подателите на сигналите и се заплашват техните права“

След което даде и ум на президента Румен Радев, на чието послушание е НСО, с какви претекстове да освободи ген. Тонев: Президентът по закон има право да освободи началника на НСО на съображение тежко нарушаване, редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и осъществяване на дейности, които накърняват престижа на НСО“

Президентът незабавно остро отхвърли тази опция. Опровергани бяха и изказванията на Бориславова, че в постройката на Министерския съвет влизат предпазени очевидци, което напряко звучи налудничаво.

Не мина номерът и с изказванията на Простокирчовците, че НСО е забавило желаните видеозаписи от полицейското принуждение под колоните на Министерския съвет“ през 2020 година и уточни, че записите, направени на 10 юли 2020 година са поискани на 16 юли 2020 г и предадени още същия ден.

Самият Кирил Петков научи, че прокуратурата е поискала записите от камерите на входовете на постройката на Министерския съвет на 1 април по време на визитата си в Благоевград. Въпросът на журналистката по този мотив безусловно го стресира и опъна лицето му. Той отговори, че не знае за такова искане, само че в случай че това се е случило, е „безобразие“.

Според закона обаче НСО не може да откаже такова искане на прокуратурата и би трябвало неотложно да го извърши, както е станало и в двата случая.

Друг е въпросът какво следствие за постройката на Министерския съвет прави прокуратурата.

Служители на „Дондуков“ 1 допускат, че в прокуратурата е подаден сигнал за отцепения бранш, наличен единствено за Кирил Петков, Лена Бориславова и странни персони, които посещават постройката.

Не е изключено на тези записи да се видят и българската европрокурорка Теодора Георгиева, делегираната българска европрокурорка Елена Попова и служителите на реда, пред които Кирил Петков е „свидетелствал“ против някогашния министър председател Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов тъкмо по времето, когато те бяха задържани за 24 часа. И прокуратурата, и Софийски градски съд оповестиха тези арести за противозаконни. А Петков е давал „свидетелски“ показания най-вероятно въз основа на просторния диалог, воден онлайн от Елена Попова със забегналия хазартен необут с 20 обвинявания Васил Божков, който обаче няма никаква правна стойност.

При всички случаи тръшкането на Кирил Петков и Лена Бориславова за предадените от НСО записи на прокуратурата е поради пикантни секрети или в персонален проект, или за метода, по който правитeлcтвoтo нa Просто Киро упражнява властта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР