Мистерия с 5 деца е сред най-големите загадки в американската

...
Мистерия с 5 деца е сред най-големите загадки в американската
Коментари Харесай

Отвлечени или убити? Мистерията с децата на семейство Содър

Мистерия с 5 деца е измежду най-големите загадки в американската история, която даже ФБР не съумява да реши. Трагедията се разиграва вечерта против Коледа на 1945 година.

Джордж и Джени Содър, както и 9-те им деца се подготвят за лягане след празничната вечеря на Бъдни вечер. Джени обаче не спи добре тази нощ. Събужда се няколко пъти – първият поради телефонно позвъняване, от което чула единствено неустановен звук и чужд мъжки глас, вторият път поради звук, приближаващ от покрива, а третият път – поради избухналия пожар.

Къщата на семейство Содър била обхваната в пламъци, а Джени и Джордж се опитвали да спасят децата си. Измъкват от горящата къща 4 от тях, а едно от девойките – Марион тръгнало към дома на съседите и ги помолило да извикат пожарната.

Докато чакат помощта да дойде Джордж и Джени вършат всичко по силите си, с цел да спасят и останалите си деца, само че напъните им не довели до триумф. Пожарникарите закъснели, което е извънредно, тъй като домът на фамилията се намирал единствено на 3 километра от пожарната.

След като угасили огъня, те разкрили къщата празна – нямало никакви остатъци от останали 5 деца. 14-годишният Морис, 12-годишната Марта, 9-годишният Луис, 8-годишната Джени и 5-годишната Бети били в неопределеност.

Инспекторът обяснил, че пожарът е почнал от щета в електрическата апаратура, а евентуално телата на децата са били кремирани от огъня. Но експерт от крематориума споделят пред Джени, че телата би трябвало да горят над 2 часа, с цел да се кремират. Домът на семейство Содър в горял единствено 45 минути.

 Отвлечени или убити? Мистерията с децата на семейство Содър Снимка: difundir.org

Появяват се и други странности, които карат фамилията да има вяра, че децата са отвлечени. Един от съседите им споделя, че ги е видял в кола с няколко непознати, а жена, продаваща закуски край Файервил твърди, че те са хапнали при нея дружно с няколко италианци.

Содър незабавно се свързват с ФБР, а бащата разкрива, че месеци преди случая се спречкал с банков осигурител във връзка политиката на Мусолини и бил застрашен.

Случаят се проверява, разлепени са листовки с Издирва се, а фамилията предлага премия от 5000 $ за информация. Разследването обаче стига до задънена улица.

Близо 20 години след случая Джени Содър получава по пощата фотография на млад мъж, който твърдял, че е Луис, само че опитите да го открият били безуспешни.

Няколко дни след тази преживелица бащата Джордж умира, а брачната половинка му огражда дома си с високи стени и до гибелта си през 1989 година носи само черни облекла.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР