Мистериозният китайски вирус, който вече отне живота на девет души,

...
Мистериозният китайски вирус, който вече отне живота на девет души,
Коментари Харесай

Заплаха: Китайският вирус може да мутира, първи случай в САЩ

Мистериозният китайски вирус, който към този момент лиши живота на девет души, може да мутира и да се популяризира още повече, предизвестиха китайските здравни управляващи.
Вече има 440 доказани случая на епидемията, която води началото си от пазар, на който нелегално се продават морски животни в град Ухан. Сега вирусът се е популяризирал в няколко китайски провинции, а към този момент и в чужбина, в това число Съединени американски щати, Тайланд и Южна Корея.
Властите признаха, че в този момент страната е в „ най-критичния етап” на предварителна защита и надзор. По-рано Китай удостовери, че болестта се предава от човек на човек.
Вирусът, прочут като 2019-nCoV, е нов вариант на ковид, който до момента не е бил разпознат при хора.
Признаците на зараза включват респираторни признаци, температура, кашлица, зной и затруднено дишане.
Китай към този момент не е съумял да удостовери точния източник на вируса. „ Въпреки, че пътят на предаване на вируса към момента не е изцяло обяснен, съществува заплаха от разновидност на вируса и риск от по-нататъшно разпространяване на епидемията”, сподели ръководителят на Националната здравна комисия в Китай Ли Бин.
Тя добави, че има 2197 души, за които се знае, че са влезнали в контакт със инфектирани пациенти. Досега не е открит супер пропагандатор – пациент, който да е предал вируса на повече от 10 души. За минимум 15 медицински служащи в Ухан, евентуално тези, които са влезнали в контакт с пациенти, е известно, че са инфектирани с вируса.
Ли Бин прикани жителите на Ухан да заобикалят тълпите и обществените събития. В града е въведена и възбрана за търговия с живи домашни птици и диви животни. Кметът на Ухан прикани хората да не посещава града, с изключение на, в случай че нямат незабавна причина за това.
Регистрирани са и няколко случая на вируса в международен мащаб, като три случая са в Тайланд, един в Корея, един в Япония и един в Съединени американски щати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР