Мисля, че не Българският енергиен холдинг, а газовата мафия смени

...
Мисля, че не Българският енергиен холдинг, а газовата мафия смени
Коментари Харесай

Делян Добрев, ГЕРБ: Не БЕХ, а газовата мафия смени директора на Булгаргаз

Мисля, че не Българският енергиен холдинг, а газовата мафия смени Николай Павлов. Тази мафия, с която министър председателят Борисов се пребори в първия си кабинет, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ в студиото на " Говори в този момент "

Според него повода е приключването на 10-годишния контракт, който ГЕРБ са сключили през 2012 година, а компаниите медиатори, през които купуваме синьо гориво са тези, които са се преборили за уволнението на Николай Павлов.

" Този прекупвач тогава струваше 300 милиона на година и след махнахме тези прекупвачи, тези медиатори, сметките на хората и на бизнеса понижиха с 300 милиона, през последната година даже са 500 милиона. Тези прекупвачи бяха регистрирани в Швейцария, с швейцарски сметки, извънредно мощни компании и по тази причина аз ги назовавам газова мафия, тъй като това са хора с големи благоприятни условия, които се видя, че като няма мощен водач, могат да сменят шефа на " Булгаргаз "

По думите му ръководството на Николай Павлов ще бъзе запомнено като " златния век " на сдружението поради големите обороти и доходи на " Булгаргаз ". На въпрос дали това е " чегъртане " на хора от ГЕРБ, Добрев отговори:

" Николай Павлов не е на ГЕРБ, той е на Радев - беше длъжностен министър на енергетиката в първия кабинет на Радев. Той е от доближените хора на Румен Радев. Аз също го познавам - ние в ГЕРБ сме го подкрепяли постоянно и сме му имали доверие като доста огромен специалист ".

Заяви, че цената на газа предходната година е била с 40 до 60 % по-ниска от тази в Европа.

" Чух, че господин Панев преди мен сподели, че хранилището в Чирен било цялостно на 30%. Всяка година по това време е толкоз цялостен Чирен и функционалността му не е във време на рецесия да си вземем газ от Чирен, тъй като той създава 2 милиона кубика газ дневно "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР