Мисля, че КЕВР, в този си състав, работи най-добре от

...
Мисля, че КЕВР, в този си състав, работи най-добре от
Коментари Харесай

Енергийният министър защити КЕВР, регулаторът работел много добре

Мисля, че КЕВР, в този си състав, работи най-добре от доста време насам. Г-н Иванов е потвърден експерт. Решенията, които се взимат, са допустимо най-компетентните. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова. „ КЕВР е самостоятелен орган и взима решенията си въз основата на нормативната уредба. Когато става дума за цени на електрическата силата и природния газ, това са въпроси, напълно в компетентността на регулатора. Изпълнителната власт се грижи секторът да се ръководи транспарантно и с минимални разноски. Увеличението на тока в този момент е под 2%, което е един напълно допустим процент”, сподели Петкова пред Българска национална телевизия.

Тя разяснява и връщането на Жаклен Коен отпред на Съвета на шефовете на АЕЦ „ Козлодуй”. По думите й, Коен от дълго време работи в системата на българската енергетика и когато бил ръководител на Съвета на шефовете на АЕЦ " Козлодуй ", централата работеше добре, имаше положителни индикатори.

„ Въпреки че беше освободен като изпълнителен шеф на БЕХ през февруари 2016 година, той резервира мястото си като ръководител на Съвета на шефовете на АЕЦ " Козлодуй ". Сега беше освободен по време на служебното държавно управление и надлежно възобновен в границите на нашия мандат ", сподели Петкова.

По мотив пътната газова карта, която България подписа с „ Газпром”, министър Петкова съобщи, че страната ни не би трябвало да остава изолирана от огромните планове, които се случват към нас. „ Ние би трябвало да запазим мястото си като директен център на Европа и да работим за диверсификация на източниците. Имаме газопреносна инфраструктура за близо 5 милиарда лв.. Непрекъснато работим по модернизирането и рехабилитирането й. Ако допуснем тази инфраструктура да остане празна, това би било притеснително”, сподели още Петкова и добави, че годишните ни доходи от пренос възлизат на малко над 110 млн. $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР