Мисля, че днес постигнахме едни добри резултати – с ясно

...
Мисля, че днес постигнахме едни добри резултати – с ясно
Коментари Харесай

Ананиев: Търсим консенсус по принципните постановки за медицинската експертиза

Мисля, че през днешния ден постигнахме едни положителни резултати – с ясно начертани задания в околните дни. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на срещата му с специалисти на министерството и представители на организациите на хората с увреждания.

" По отношение на срещата от през днешния ден, желая да благодаря на сътрудниците от национално-представителните организации за хора с увреждания за извънредно градивния и професионален звук и за предложенията, които те направиха във връзка с 2 плана на нормативни акта – Правилника за устройството и организацията на работа на органите на здравната експертиза, районните картотеки на здравната експертиза и самата разпоредба за здравната експертиза. Това, което мога да оповестя е, че ние направихме доста сериозна крачка във връзка с консенсуса по кардиналните постановки, които са залегнали както в устройствения устав и най-много в наредбата за здравната експертиза ", добави още той. " Има още няколко момента, които би трябвало да почистим – един от тях е обвързван с здравна експертиза на лицата с голям брой тежки болести – това е приложение 2. Създали сме нужната организация и ще реализираме консенсус, уверен съм, и по този въпрос ", сподели още Ананиев.

„ Ние още през днешния ден ще качим правилника за устройството и организацията на работа на органите на здравната експертиза, защото нямаме никакви разлики във връзка с този устав. С днешна дата, правилникът се връща още веднъж на уеб страницата на Министерство на здравеопазването. По отношение на правилника здравната експертиза ние се обединихме към множеството правила от наредбата като останаха 2 въпроса, които в границите на 30 дни би трябвало да изясним. Първо до 10 дни Министерство на здравеопазването ще даде информация на Национално-представителните организации на хората с увреждания каква е смяната сред остарялата разпоредба и оферти нов план на новата разпоредба във връзка с Приложение номер 1 ", съобщи здравният министър.

„ След като сътрудниците от организациите получат тази информация ние ще качим за публично разискване и самата разпоредба. След тази дата ще продължим експертно да работим по окончателната редакция на наредбата за здравна експертиза като ще отразим и измененията в текстовете, които са свързани с хората с голям брой тежки болести, което беше един от главните проблеми, които показаха нашите сътрудници. Мисля, че през днешния ден постигнахме едни положителни резултати – с ясно начертани задания в околните дни. С оглед да завършваме в границите на 30 дни плана на наредбата, да мине публичното разискване и да тръгне към Министерски съвет, тъй като тази разпоредба работи за инвалидите и се чака от хората с увреждания ", добави министър Ананиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР