„Мисля, че четирите общини в северната част на Косово трябва

...
„Мисля, че четирите общини в северната част на Косово трябва
Коментари Харесай

Милорад Додик: Сърбия трябва да поиска северната част на Косово

„ Мисля, че четирите общини в северната част на Косово би трябвало да се реинтегрират в териториалния състав на Сърбия, да се обезпечи най-голям интернационален стандарт на отбрана на сръбския народ на Косово и да се защитят църковните парцели, а за тях да се потърси някакъв тип екстериториалност “, съобщи президентът на Република Сръбска Милорад Додик, представен от скопското електронно издание A1 On.
Той акцентира, че в Сърбия тази поляризация към Косово постоянно се свежда до това дали да се отстъпи или не.
„ Сърбите могат да изградят идея за собствен проект, който да планува краткосрочни и дълготрайни цели за нашия народ. За начало това би било реинтегрирането на тези четири общини в северната част на Косово “, посочи Додик, представен от ИА " Фокус ".
Коментирайки косовския проблем и решението му, което сега е на фокус, Додик съобщи че президентът на Сърбия Александър Вучич е съумял да върне Косово като тематика в дневния ред, защото тя е била изгубена, а популацията е било незаинтересовано от нея.
„ Сега сме в позиция, в която може и да създадем нещо. Радостна вест е и придвижването на политическите процеси в Европейски Съюз и Америка. Изчезнаха елитите, които белязаха едно предишно време и най-важното е, че в Съединени американски щати към този момент не е същият Клинтънов хайлайф “, изрази мнението си президентът на Република Сръбска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР