Мисля, че Борисов и Пеевски, действайки заедно по някакъв начин

...
Мисля, че Борисов и Пеевски, действайки заедно по някакъв начин
Коментари Харесай

Проф. Светослав Малинов: Борисов и Пеевски, действайки заедно по някакъв начин доминират, специално в по-ниските кадрови назначения

Мисля, че Борисов и Пеевски, действайки дружно по някакъв метод преобладават, особено в по-ниските кадрови назначения. Що се отнася до последното предопределение мисля, че просто Даниел Митов е предложение на Борисов и имайки поради биографията му, тук напълно ясно - този сектор се взима от ГЕРБ. Това сподели в утринния блок на BTV „ Тази заран " политологът проф. Светослав Малинов.

Тук се сблъскваме с главния проблем - бяха ли тези промени в Конституцията положителни или не. Още ги нямаме, защото всички те са към момента висящи пред Конституционен съд. Това сподели от своя страна изборният специалист проф. Михаил Константинов. На уеб страницата на Конституционен съд започнаха да излизат мнения на видни български адвокати по отношение на проблема - тези мнения са изрично срещу измененията, добави той. Вижда се, че огромна част от измененията не работят, добави проф. Константинов. Аз ще ви дам един напълно елементарен образец - внезапно се оказва, че гуверньорът на Българска народна банка не може да бъде министър председател, тъй като Световната банка споделя по този начин. Ами да бяха питали преди този момент тези, които променяха Конституцията. Ти назначаваш хора, които явно са свързани с някакви външни институции - да беше завъртял един и да питаш тези институции дали този човек може да бъде включен. Това не беше направено и записаха една нелепост в Конституцията, разяснява проф. Константинов.

Промените в служебния кабинет, 7 дни след заклеването им, се дължи на това, че сега не се знае кой е виновен - президентът или служебния министър председател, сподели още проф. Константинов. Конституционните промени ще паднат в Конституционен съд, сподели изборният специалист.

Президентът може да не подпише декрет за смени в служебния кабинет, разяснява проф. Константинов. Според него ще има още " една-две " издънки в служебното държавно управление.

Списъкът, кой може да е длъжностен министър председател, беше неточност, безапелационен бе Светослав Малинов.

Според проф. Константинов не е трябвало да се пипа Конституцията, тъй като грешките в нея се отразяват и на живота ни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР