- Мислите ли, че протестът на Възраждане е спонтанен? -

...
- Мислите ли, че протестът на Възраждане е спонтанен? -
Коментари Харесай

Явор Божанков: ГЕРБ И Възраждане правят опит да свалят правителството

- Мислите ли, че митингът на " Възраждане " е импровизиран?

- Партийно мероприятие на политическата мощ " Възраждане - това преди всичко. Хората бяха докарани с рейсове, т.е. това е заплатен превоз, проведено партийно мероприятие.

От няколко дни " Възраждане " плаши, че десетки хиляди ще дойдат пред Народното събрание, само че на процедура се събраха към хиляда души, някои от тях нападателно настроени. Тези хора считат, че със мощ ще наложат тяхното мнение, макар че се борят за независимост и права. В Народното събрание имат техни депутати, които могат да изразят техните тези и да търсят поддръжка за тях. Това става на фона на над 7000 инфектирани на ден в страната.

Може би няма българско семейство, което да няма болен или контактен с КОВИД-19. Освен това е въпрос на време зелените документи да отпаднат, тъй че те са една краткотрайна мярка. Важат за молове, заведения за хранене и други публични места, за нищо друго. Така е по света и в Европа. В страни като Русия и Китай, да вземем за пример, имунизациите се ползват с огромна доза държавна насила. Включително и в Европа е по този начин.

Връщам се на въпроса - това е дневният ред на " Възраждане ", само че нашият е различен. Ето ви един образец - дейностите в отбрана на потребителите от колекторските компании на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Там се реализира една победа в интерес на българските жители - 15 000 са жалбите против колекторските компании. Започнахме подготвянето на законопроект. Спечелено дело имаме от вицепремиера Корнелия Нинова против желанията на мобилните оператори случайно да вдигнат таксите със задна дата за 2 години.

Тече усилена подготовка на бюджета за тази година и решение на проблемите на страната. Ето това е нашият дневен ред. За какви оставки се викаше на митинга, като това държавно управление имаше 20 работни дни.

- Очевидно това държавно управление няма да се радва на наложителните 100 дни на толеранс.

- Видях на митинга медии, които са придворни на ГЕРБ, рекламиращи ГЕРБ, които от няколко дни показват доста топло отношение към " Възраждане ". Може би това доближаване сред медийната политика на ГЕРБ и " Възраждане " има по-дълбок план. Според мен - прави се опит това държавно управление да бъде свалено, до момента в който то е още нежно.

Защото сега тече развой по премахване на калинките на ГЕРБ по всички министерства и ведомства. Подготвя се административна промяна. Но това желае време. И до момента в който държавното управление сега задейства този съдружен проект, за ГЕРБ и " Възраждане " това явно е добър миг да смъкват това държавно управление, употребявайки недоволството против зелените документи с чисто политическа цел в миг на тестване за българската нация.

- До през вчерашния ден придворните медии на ГЕРБ, като " ПИК ", назоваха водача на " Възраждане " Копейкин, а през днешния ден към този момент го назовават съвсем нежно - Коцето от " Възраждане ".

- Пак споделям - съгласно мен има синхрон сред " Възраждане " и ГЕРБ за събаряне на държавното управление, съдейки по доближаването на медиите. Защото ГЕРБ знаят, че последният им бастион е локалната власт. Дойдат ли локалните избори и има ли транспарантно и почтено държавно управление, което не е доминирано от ГЕРБ, те ще изгубят тази тяхна последна цитадела локалната власт. И това ще направи отстраняването на ГЕРБ от властта необратим развой.

- Как се отнасяте към тезата, популяризирана от някои, че Българска социалистическа партия, в случай че не взе участие в митингите, би трябвало да мълчи за тях, тъй като на тях има и нейни симпатизанти и гласоподаватели.

- И моят фейсбук профил стана обект на тролска офанзива от профили с аватари на кокичета и животни, които ме убеждаваха, че са твърди симпатизанти на Българска социалистическа партия, само че съм ги изгубил с рецензиите си към " Възраждане ". Но популизмът би трябвало да среща постоянно безапелационен отговор. Новото, което прави " Възраждане ", е против зеления документ. Всичко останало е остарялото, добре познато от Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов. Абсолютно същите неща. Очаквам с отшумяването на следващата вълна от КОВИД-19 и " Възраждане " да спихнат и с тази тематика.

Със съкращения от предаването " Актуално от деня ", БСТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР