Мислим за артишока като за зеленчук, но това всъщност не

...
Мислим за артишока като за зеленчук, но това всъщност не
Коментари Харесай

Цинарин в артишока - за какво помага полезната съставка?

Мислим за артишока като за зарзават, само че това в действителност не е правилно. Става въпрос за бодил. Това бодливо растение е извънредно потребно поради наличието си. В него се намира обилие от хранителни и лечебни субстанции, измежду които се отличава едно - цинарин, защото се среща единствено в артишока и в никой различен растителен тип.

Какво съставлява цинаринът и кое го прави толкоз скъп?

Цинаринът е биофлавоноид. Той е един от най-мощните антиоксиданти в природата, мощен хепатопротектор, който подтиква извеждането от организма на солите на тежките метали служи за пречистване на шлаките, за извеждане на непотребните течности от тялото.

Наред с изброените изгоди цинаринът има извънредно благотворно влияние върху храносмилателната система, като ролята му се разгръща върху всички органи с акцент върху черния дроб и жлъчката.

Черният дроб има задачата да филтрира кръвта, която постъпва от храносмилателния тракт, преди да премине към другите органи в тялото. Това го нарежда като най-важния орган, лабораторията на целия организъм. Неговото здраве дефинира здравето на целото тяло.

Цинаринът пречиства черния дроб, освобождава го от нездравословни натрупвания. Освен това разгражда медикаментите, медикаментите и алкохолът, които постъпват в тялото и имат нездравословно влияние върху органа.

 изгоди от цинарин

Цинаринът подтиква отделянето на жлъчните сокове, като по този метод усъвършенства функционалността на жлъчката. Жлъчният сок улеснява разграждането на мазнините, подтиква перисталтиката и подкрепя процеса на пречистване на тялото от отрови. Благодарение на съдържащия се в листата от артишока цинарин, жлъчният поток се усилва последователно, по натурален път, без това да има негативен резултат върху организма.

Веществото цинарин работи добре при стомашни проблеми като подутия стомах и газовете, тъй като сполучливо възстановява положението на цялата чревна флора.

С този антиоксидант се реализира цялостна детоксикация на органите в тялото. А откакто се реализира вътрешният баланс, доста елементарно може да се овладеят и неприятни положения, като наднорменото тегло и проблематичната кожа.

Антиоксидантът цинарин се бори със свободните радикали, регенерира клетките и усъвършенства структурата на кожата, като резервира нейния юношески тип и прохлада.

Цинаринът оказва помощ за естественото действие на главните органи и системи в тялото.

Вижте и: Чай от артишок - по какъв начин се прави и за какво е полезен

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР