Мислейки си за физически дейности, които ефективно горят голямо количество

...
Мислейки си за физически дейности, които ефективно горят голямо количество
Коментари Харесай

Колко калории гори сексът?


Мислейки си за физически действия, които дейно горят огромно количество калории, се сещаме за бягането, плуването, колоезденето. Реално ли е да слагаме и секса измежду тях? Уви – не напълно.

Противно на публикуваното разбиране, да се слага сексът измежду енергоемките физически натоварвания е пресилено. Той в действителност раздвижва кръвта, само че разходът на калории, до който води, не е толкоз висок, колкото се твърди.

Установяването на приблизителния калориен разход по време на секс е било цел на редица изследвания, проследяващи хиляди мъже и дами. Част от тези изследвания непосредствено съпоставят междинния разход на калории за единица време при хора, практикуващи разнородни физически действия. Конкретните данни сочат, че сексът не гори калории колкото сериозните или даже колкото приблизително натоварващите подготвителни извършения. Установеният разход на калории по време на секс обаче е отговарящ и заслужава да му се обърне съответното внимание.

При скорошно изследване се открива, че сексът гори почти същия брой калории, колкото изгаря ходенето пеш при приблизително движение – с към 5 км/ч. За един час секс мъж с тегло 75-80 кг може да изгори към 210 килокалории, т.е към 3,5 ккал на минута. Това е много положително достижение, само че тук се появява и една значима специфичност. Учените откриват, че по време

на секс подобен разход на калории може да се поддържа за едвам няколко минути. Статистиката сочи, че междинната дълготрайност на един пълностоен полов контакт е към 6 минути. Това ще рече, че за този интервал се изразходват не повече от 21 ккал.

Свързани публикации.. С какъв брой секс се прави бебе? 0 Лекари дефинираха най-опасните полови пози 0 10 признака за приемлив полов живот 1

За да се увеличи калорийният разход по време на секс, може да се ползват разнообразни техники:
Да се търсят способи за удължение на половия контакт . Тук главният лимитиращ фактор е способността на мъжа да поддържа половата си възбуденост за по-дълго време и да реализира по-трайна ерекция; Да се сортират по-активни полови пози и да се редуват разнообразни от тях и др.; Да се поддържа тонусът на мускулатурата с други физически действия, тъй че натоварването по време на секс да докара до по-голям разход на сила за възобновяване и укрепването й;

Сравнително приемливият калориен разход на секса е фактор, който умерено можем да прибавим към останалите изгоди от него. Доказано е, че сексът оказва помощ за снемане на напрежението, стимулиране на кръвообращението, възстановяване на сърдечната активност и други Макар да не може да разчитаме единствено на него като на съществена форма на ежедневна физическа интензивност, изгодите за възстановяване контрола върху калорийния разход не може да се подценен.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР