Мисията на олимпийското движение е да утвърждава мира и международното

...
Мисията на олимпийското движение е да утвърждава мира и международното
Коментари Харесай

Румен Радев: Мисията на олимпийското движение е да утвърждава мира и международното разбирателство

" Мисията на олимпийското придвижване е да утвърждава мира и интернационалното съгласие ", съобщи президентът Румен Радев, който в петък на „ Дондуков “ 2 се срещна с президентa на Международния олимпийски комитет. Това оповестяват от пресцентъра на президентството.

Томас Бах е в България за тържественото отбелязване на 100-годишнината от основаването на Българския олимпийски комитет. В срещата взе участие и ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, министърът на спорта Весела Лечева, както и ръководителят на Европейския олимпийски комитет Спирос Капралос. 

По време на срещата беше откроена ролята на България, като една от 14-те страни, които през 1986 година възраждат античната традиция и основават Първите съвременни олимпийски игри в Атина, с цел да се трансфорат през днешния ден те в най-значимото и предстоящо спортно събитие в света. 

България е страна с големи обичаи и доста триумфи в международния спорт и на едно от водещите места по медали от олимпийски игри на човек от популацията, беше очебийно на срещата. Томас Бах благодари за поддръжката, която България оказва в задачата на олимпийските игри да предизвикват хората да се състезават на полето на спорта, а не на полето на политическото опълчване. 

От извънредно значение е да успеем да върнем младежите към спорта , като им осигурим нужната инфраструктура, модерни методологии и добре подготвени треньори, акцентира още Румен Радев по време на срещата и благодари на Томас Бах за неговата поддръжка за самодейността „ Спортувай с президента “ , ориентирана към популяризирането на всеобщия спорт измежду младежите у нас. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР