Мишо Щирьонов, по-известен като Пандурито, е един от задържаните при

...
Мишо Щирьонов, по-известен като Пандурито, е един от задържаните при
Коментари Харесай

Циганският барон, търговец на бебета, е арестуван при акцията в Бургас

Мишо Щирьонов, по-известен като Пандурито, е един от арестуваните при спецакцията в бургаския квартал " Победа`, оповестяват " 24 часа " и локалният уебсайт Flagman.bg.

Пандурито се славел като локалния барон, който бил един от най-влиятелните в махалата. По непотвърдени данни вторият арестуван е бил синът му. Спецкакцията продължава и сега.

Михаил Щерионов-Пандурито на 48 година е остарял познайник на полицията, осъждан за трафик на дами за продажба на бебета.

В края на 2012 година районният съд в Бургас му постанова ефикасна присъда от 3 година и 6 месеца, като Щерионов се проверява за три случая, при които е извел бременни дами в Гърция, а по-късно е продал бебетата. Според проверяващи, работили по случаите, 41-годишният тогава Щерионов е поставял във финансова взаимозависимост дамите, които уговарял да раждат в Гърция и да оставят бебетата си там. Пандурито работил с още двама мъже, които имали тъкмо проведени функционалности при реализиране на трафика. Единият от групата знаел добре гръцки и осъществявал контактите с участниците по веригата от зад граница.

Бременните са извеждани в 6-тия или 7-мия месец. Предварителните сделки за крепко дете достигали до 5000 лева, рядко обаче майките получавали повече от 2 бона, разкриват осведомени.

Пандурито живее със фамилията си в двуетажна къща в кв. " Победа ". Негови съседи не посмяха през днешния ден да кажат и една дума за него от боязън да не им се случи нещо.

Хора отвън обкръжението на авторитетния мъж обаче споделиха, че са удовлетворени от арестите. Новото следствие против Щерионов е за лихварство и изнудване, споделиха от полицията.

Въпреки напрежението, което провокира спецакцията и наличието на маскирани чиновници на спецподразделението към ОД на Министерство на вътрешните работи, обстановката в квартала все още е относително спокойна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР