Мирослава Кацарова с премиера на нови песни, Розалия де Соуза

...
Мирослава Кацарова с премиера на нови песни, Розалия де Соуза
Коментари Харесай

Остават броени дни до началото на първия Plovdiv Jazz Summer

Мирослава Кацарова с премиера на нови песни, Розалия де Соуза показва новия си албум, а Белослава чества 22 години на сцената

Остават единствено две седмици до първото издание на Plovdiv Jazz Summer, което ще рамкира началото и края на август. Между 3 и 5 август фестивалът стартира в Лятно кино „ Орфей “ в Пловдив – всяка вечер от 21:00 ч., а от 26 до 28 август ще продължи в село Марково, което се намира наоколо до Пловдив.

Началото ще сложи концертът на Мирослава Кацарова „ Дългите сенки на август “ на 3 август. Джаз певицата ще бъде на сцената дружно с пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти честват 10 години от началото на взаимната им креативна работа. Заглавието на концерта „ Дългите сенки на август ” в действителност е и най-новата ария на триото. Тя е основана по музика на Мирослав Турийски и Мира Кацарова. Автор на текста е поетесата Ина Иванова. По време на концерта тази лятна музикална импресия ще бъде показана за пръв пред аудитория. Поетичната и съноподобната атмосфера в нея е в допълнение подчертана от електронно генерирани звуци, както и от изразителната, леко провлачена вокална фраза на Мирослава Кацарова, отличителна за нейната певческа стилистика. Песента ще бъде публикувана до дни в множеството онлайн и стрийминг платформи.
По време на концерта ще бъде премиерата и на още една ария, този път тя е на Mr. Moon (Младен Димитров) feat. Мирослава Кацарова, а заглавието ѝ е „ Чудеса “. Всички песни в концертната стратегия ще бъдат на български език.

На 4 август за лятната програмата на Plovdiv Jazz Summer идва Розалия де Соуза. За пръв път бразилската певица гостува в България за основаването на Plovdiv Jazz Fest през 2015 година Тази година още веднъж с нейно присъединяване ще бъде сложено началото и на лятното издание на фестивала. Розалия де Соуза идва със своя квартет и ще показа последния си албум Inspirada, появил се през март тази 2022 година Родена в Рио де Жанейро, тя отпътува за Италия, където получава своето обучение. Днес тя живее и работи в Рим и културата на двете страни е мощно определяща за музиката ѝ. Розалия де Соуза добива огромна известност с работата си с миланския композитор, диджей и продуцент Никола Конте. Естетиката ѝ е белязана от носталгични препратки към бразилската боса нова и музиката от старите европейски черно-бели филми.

Последният концерт от тази част на програмата ще бъде на Белослава. На 5 август певицата ще отпразнува с пловдивската аудитория 22 години на сцената. Белослава ще ни потопи в красивата и любовна атмосфера на музиката си дружно с актьори като Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев-Роко.

Между 26 и 28 август фестивалът ще продължи, този път в село Марково. Сред участниците в програмата ще бъдат Теодосий Спасов, Димитър Льолев и неговия квартет, Дани Белчева, Милен Кукошаров, Мишо Иванов, Димитър Семов и други

Билетите за първите концерти на Plovdiv Jazz Summer към този момент са в продажба в мрежата на Eventim.
Освен тях в продажба са и стеснен брой фестивални билети, които включват всички концерти от програмата сред 3 и 5 август на Plovdiv Summer Fest.
Plovdiv Jazz Fest и Plovdiv Jazz Summer са проведени от Blue M. Събитието се организира с поддръжката на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 година
Песните „ Дългите сенки на август “ и „ Чудеса “ са основани с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “, стратегия „ Творчески начинания “.
Събитията в село Марково се реализират в партньорство с кметство Марково.
Plovdiv Jazz Summer се осъществя с поддръжката на Schweppes, Хемингуей, 8 ½, КЦМ, New Natures Way и Natural Factors,, NESCAFÉ Dolce Gusto
Фестивалът се реализира с медийната поддръжка на Jazz FМ, Катра ФМ, БГ Радио, Радио 1, Въпреки, Импресио, дир.бг, Виж, Лицата на града, Артакция, Капана, Под тепето, Пловдив тайм, Трафик нюз, Нула 32, My Sound.

Програма 03-05 август
3 август | 21:00 ч. | Лятно кино „ Орфей “
„ Дългите сенки на август “ // концерт на Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров
4 август | 21:00 ч. | Лятно кино „ Орфей “
Розалия де Соуза квинтет
5 август | 21:00 ч. | Лятно кино „ Орфей “
Концерт на Белослава
Билети в мрежата на Еventim и.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР