Мирослав Якимов каза, че познава Семерджиев по физиономия от случайни

...
Мирослав Якимов каза, че познава Семерджиев по физиономия от случайни
Коментари Харесай

Бивш полицай даде показания по делото Семерджиев

Мирослав Якимов сподели, че познава Семерджиев по физиономия от инцидентни срещи, за които след това посочи, че били инспекции

Секунди след тежката злополука на 5 юли предходната година, свидетел видял мъж да бяга от мястото на произшествието. Това описа пред съда някогашният служител на реда от 4-то районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в София Мирослав Якимов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че въпросният свидетел бил с дълга коса и стоял в близка улица. После очевидецът се изгубил в паниката, описа Якимов. Той даде показания по делото против Георги Семерджиев, обвиняем за тежката злополука, при която починаха две млади дами.

Якимов описа, че в нощта на случая бил на работа и към 23:00 часа постъпил сигнал за случай на кръстовището на бул ” Черни връх ” и бул. “Арсеналски ”. Когато стигнали на мястото, там ги посрещнал човек с бели облекла, който се показал за боен прокурор. Имало блъсканица и доста събрали се хора.

След това приказвал и със Симона Радева (също очевидец по делото), с която към момента живее дружно. Тя си беше не запомнила ключовете в автомивката и отиваше да си ги вземе, описа още Якимов. Той добави, че въпреки всичко няколко пъти употребил автомивката, за която след това стана ясно, че е ръководена от Семерджиев.

Якимов сподели, че познава Семерджиев по физиономия от инцидентни срещи, за които след това посочи, че били инспекции. Попитан по какъв начин тъкмо него си спомня, Якимов сподели, че това било поради характерния външен тип на Семерджиев.

В нощта на случая джипът беше сплескан до неразбираемост, само че му направила усещане характерна джанта, която приличала на тези, които имали колите на Семерджиев.

Съдът откри разлики в показанията на Якимов през днешния ден, по отношение на това, което е споделил пред проверяващи незабавно след случая. В протокола за разпит пред досъдебното произвеждане е записано по какъв начин Якимов цитира собствен диалог с Радева, в който споделя: “Май Жоро направи мазало ”. Пред съда през днешния ден някогашният служител на реда сподели, че това е погрешно записано, въпреки да се е подписал под този протокол.

Виктория Недкова, сътрудник на Якимов, си спомни, че чула да се разяснява името на Семерджиев. Колегите ѝ казвали: “Вие би трябвало да знаете това име ”. Тя обаче не го била чувала.

Имало докладна, в която било записано, че Семерджиев съставлява действен интерес, сподели Недкова. Тя добави, че с Якимов не говорили доста. За разлика от него, тя към момента работи в Министерство на вътрешните работи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР