Мирослав Живков заслужено беше повече от доволен от представянето на

...
Мирослав Живков заслужено беше повече от доволен от представянето на
Коментари Харесай

Мирослав Живков: Първо е балканиадата, после ще мислим за европейското

Мирослав Живков справедливо беше повече от удовлетворен от представянето на националния ни тим за мъже под 20 години. България мина като на церемониал с три победи по пътя към европейското състезание. Последователно спечелихме против Черна гора, Турция и Румъния. Живков даде изявление особено за формалния уебсайт на федерацията по волейбол.

- Честито класиране! Как ще коментирате шампионата?

- Изключително мъчно съревнование. Участваха четири равностойни тима и всеки можеше да е краен победител. Разбира се, доста сме щастливи, че квотата за европейското състезание е за България. Горд съм с момчетата! Дадоха всичко допустимо. Кат треньор няма по какъв начин да не съм щастлив, че с изключение на прелестна отборна игра видях и самостоятелни осъществявания от най-високо равнище.

- От кого сте най-доволен?

- Целият тим завоюва квотата за европейското. В другите мачове и моменти имаше разнообразни водачи. Но няма по какъв начин да не откроя Симеон Николов. Нашият разпределител сподели волейбол от международно равнище. Казах на всички – в един мач моментът е за един, в различен – за различен. Затова всеки би трябвало да преследва и да се стреми за своя късмет. Мони в този момент беше над всички. Неговият начален удар беше свръхестествен. Искам другите освен да го гонят, само че и да се стремят да го задминат. Така ще градим бъдещето на българския волейбол.

- Кой беше сериозният миг в квалификацията?

- На първо място би трябвало да отбележа, че във всеки мач загубихме първия гейм. Това е сигнална лампа. Най-тежко беше против Турция във втория. Имахме късмет по-рано да затворим дуела. Но поради наши неточности дадохме късмет на противника да има голямо преимущество. Тогава началният удар на Николов завоюва мача. Радвам се, че показахме голям темперамент във значимите моменти. Не забравяйте, че тези момчета занапред прохождат в огромния волейбол. Дори съм щастлив, че минахме през такива стадии в мачовете и пречупвахме противниците. Затова споделям по този начин – представянето е ужасно, само че има потребност от още доста.

- Какво следва в този момент за тима?

- Първо ще участваме на балканиадата през лятото и след това идва европейското. Тепърва ще плануваме лагери и контроли.

- Какви са задачите ни на европейското?

- Като треньор на тима под 20 години дружно с моите сътрудници желаеме да сме потребни на първия отбор на България. Искам нашите момчета за стигнат равнището, с което да се гордее цялата страна. Цели за европейското няма да слагам. България е волейболна нация и всички чакат допустимо най-хубаво класиране. Нека се подготвим, дано всички състезатели са здрави. Отиваме на шампионата с почитание към всеки противник, само че и с желанието да победим всеки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР