Мирон Костов от гр. Плевен е новият столетник в общината.

...
Мирон Костов от гр. Плевен е новият столетник в общината.
Коментари Харесай

Кметът д-р Валентин Христов поздрави плевенчанина Мирон Костов за 100-ия му рожден ден

Мирон Костов от гр. Плевен е новият столетник в общината. По случай юбилея си той беше поздравен от кмета доктор Валентин Христов.

Дядо Мирон е роден на 19 януари през далечната 1924 година в гр. Лом. Военната работа го довежда в Плевен, където среща и своята брачна половинка. Целият живот на фамилията минава в регионалния град, тук са родени двете им дъщери, посрещат внуци и правнуци.

„ Винаги сме живеели в Плевен. Като боец баща е бил водач, по-късно също работеше като подобен. Любопитен факт от неговата биография е интервала, в който е возил даже самия Пенчо Кубадински в тези години. След това работеше като механик, механик, трудолюбив човек е, не е чакал нищо наготово “, споделя щерка му Виолета Петкова, която се грижи за него.

„ Позволете ми да изразя своето почитание към Вас. Убеден съм, че сте съхранила доста мемоари за хубавите моменти, споделени с Вашите деца, внуци и правнуци. Това е най-голямото благосъстояние за всеки човек! “, обърна се към рожденика доктор Христов и му пожела да е здрав и почитан още дълги години. Юбилярят получи цветя и сумата от 500 лв., според Решение на Общинския съвет.

Днес дядо Мирон се радва на четири внуци, има и правнуци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР