Мирно шествие. Снимка: Искра.бг В подкрепа на пострадалото момиче от Стара

...
Мирно шествие. Снимка: Искра.бг
В подкрепа на пострадалото момиче от Стара
Коментари Харесай

Хиляди се събраха в защита на пострадалото момиче от Стара Загора

Мирно шествие. Снимка: Искра.бг

В поддръжка на потърпевшото момиче от Стара Загора и против насилието над дами се организира национално шествие в множеството регионални градове в България. В Бургас то беше проведено от.

В морския град шествието стартира към 18:00 часа пред постройката на Съдебната палата, продължава по улица „ Александровска “ и крайната точка беше пред Община Бургас. Хиляди се причисли към мирното шествие, показвайки единение против насилието и безхаберието на институциите. Гражданите носеха плакати, транспаранти и флагове .

Стефан Петров от „ Организация за протекция на българските жители “ сподели:

„ Всички през днешния ден сме се събрали да окажем поддръжка на 18-годишното момиче, което беше жертва на брутална експанзия. От ОЗБГ призоваваме виновните институции да си свършат съответно работата и да подхващат съответни ограничения. “

„ Когато е налице едно нездраво и рисково държание, правосъдната система е тази, която би трябвало да може да подсигурява нашата сигурност на нас и на нашите деца. Тук всички би трябвало да си зададем ясно въпроса – Кой е отговорен – този, който е направил действието, или този, който е пуснал нарушителя на независимост? С това спокойно шествие ние – обществото, служим за регулатор на институциите “ , акцентира ръководителят на родолюбивата организация Бисер Русимов .

Исканията на протестиращите бяха – разширение на кръга на лицата, потърпевши от домашно принуждение, които могат да търсят отбрана по Закона за отбрана от домашно принуждение посредством неотложно включване и на съкровен партньор; отваряне на спешни центрове за потърпевши от принуждение във всяка област на страната в оптимално къси срокове; Националният съвет за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение към Министерски съвет да бъде образуван и да стартира да работи в границите на идващия месец; въвеждане на формулировка за фемицид – принуждение, учредено на пол, и закононарушение от ненавист, осъществени въз основа на пола, в Наказателния кодек; основаване на правна рамка за адресиране на психическото, икономическото и всички други форми на принуждение против дами, които са оттатък физическото; незабавни ограничения против социално-икономическата неравнопоставеност и дискриминация.

Днес Георги Георгиев беше арестуван за зверското посягане над 18-годишната Дебора в Стара Загора.

Припомняме ви, че следствието по случая с обезобразеното с макетно ножче момиче от Стара Загора продължава. Нападението е станало в края на юни, само че казусът закупи необятен публичен отзив преди дни. Задържан е 26-годишният Георги , на който са повдигнати две обвинявания – за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране . По делото се събират още доказателства , предстоят и още медицински експертизи. Това е третото нарушение на обвинения от сходен темперамент. 

От ОЗБГ подчертаха по време на шествието, че това събиране през днешния ден е позицията на българските жители и не би трябвало да се политизира. От родолюбивата организация са безапелационни, че ще продължат да наблюдават развиването по проблема до приемане на обективна присъда за Георгиев Георгиев .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР