Мирът означава победа на Украйна в тази варварска, империалистическа война,

...
Мирът означава победа на Украйна в тази варварска, империалистическа война,
Коментари Харесай

Посланик Виталий Москаленко: Мирът означава победа на Украйна в тази империалистическа война

Мирът значи победа на Украйна в тази варварска, империалистическа война, съобщи в " Денят стартира " посланикът на Украйна у нас Н.Пр. Виталий Москаленко.

По думите му няма по какъв начин да има мир през последната година, откакто Русия атакува Украйна, продължава да унищожава инфраструктура, мирни жилища, да убива украински жители и цели да унищожи Украйна и народа ѝ. Заяви още, че мирът ще настъпи, когато всички съветски войски бъдат изтласкани отвън територията на Украйна, в това число Крим и Донбас, а военните нарушители бъдат осъдени и бъдат получени гаранции за по-нататъшното ненападение.

" Това планува така наречен проект на мира от президента Володимир Зеленски, който се състои от 10 стъпки, които в резюме включват в себе си енергийна сигурност, филантропична, продоволствена, радиационна сигурност, извеждането на всички окупационни войски отвън Украйна и други ", сподели дипломат Москаленко.

Русия не признава загуба на бойното поле, тъй като това е нейната работа, счита той. Коментира, че не е изключено войната да продължи доста дълго.

" Аз дойдох в България непосредствено от полесражение, когато работех като общоприет консул на Украйна в Ростов на дон. Именно през 2014 година Русия стартира нападателна война против Украйна, нелегално окупирайки Крим, въвеждайки своите войски в Донбас и аз със личните си очи имах опцията да следя началото на тази нападателна война ".

По думите му в интервала 2014-2022 година Русия е окупирала разнообразни елементи на Донецка и Луганска област, водейки дейности на украинска територия за да разшири своето въздействие, организирайки различни организации и референдуми.

" Ако няма задоволително можещи и искащи хора в Украйна, които да не престават да се бият за своята самостоятелност, тогава ние просто ще изчезнем като политическа, териториална и национална единица от картата на света. Нашето проваляне, не дай Боже, ще свидетелства, че нападателните проекти на Путин ще бъдат продължени. "

Около 4 милиона души са напуснали Украйна, а вътрешноразселените лица в страната са двойно повече, изясни посланикът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР