Мир ще има, когато постигнем целите си, обяви руският президент

...
Мир ще има, когато постигнем целите си, обяви руският президент
Коментари Харесай

Няма да има мир в Украйна, отсече Путин

Мир ще има, когато реализираме задачите си, разгласи съветският президент

В Украйна ще има мир, когато Русия реализира задачите на специфичната военна интервенция, които остават непроменени. Това сподели съветският президент Владимир Путин по време на директна линия и на конференция.

" Мир ще има, когато реализираме задачите си. Те не се трансформират. Ще ви припомня защо говорихме - денацификацията и демилитаризацията на Украйна, нейният безпристрастен статут ", сподели Путин, отговаряйки на въпроса по кое време ще има мир.

" Днес Украйна не създава съвсем нищо. Те се пробват да запазят нещо, само че не създават съвсем нищо. Носят всичко, извинете за неприятните обноски, гратис. Но това гратис може да свърши някой ден. И, явно, свършва ", добави още Путин.

„ В Русия няма потребност от нова вълна на готовност, защото към днешна дата 486 хиляди души непринудено са сключили контракт за военна работа за отбрана на страната, в това число в зоната за специфични военни интервенции ”, разяснява Путин.

Той означи, че в този момент в зоната на бойните дейности има към 244 хиляди мобилизирани, образувани са и полкове за поддръжка на техниката. В същото време 41 хиляди са уволнени по разнообразни аргументи, в това число навършване на пределна възраст или по здравословни аргументи.

Путин означи, че след мобилизацията е почнала акция за привличане на доброволни контракти с въоръжените сили на Руската федерация, в границите на която е планувано да бъдат наети към 412 хиляди военнослужещи по контракт.

" Вчера вечерта ми рапортуваха: 486 хиляди са вербувани. И потокът от наши хора, които са подготвени да пазят ползите на Родината с оръжие в ръка, не понижава. Набират се един и половина хиляди всеки ден в цялата страна ", сподели Путин.

„ Необузданото предпочитание на Запада да се приближи до границите на Русия и да одобри Украйна в НАТО докара до украинския спор ”, съобщи съветският президент.

" Така че, дружно с доброволците, това е единствено условно разделяне, договорът се подписва за 2, 3 години от по този начин наречените доброволци, макар че всички в действителност са герои и воини на отечеството, само че те просто имат едногодишен, по-кратък период контракт - всички дружно ще бъдат към половин милион души до края на тази година. Е, за какво ни би трябвало готовност? Затова през днешния ден няма потребност от това ", акцентира Путин.

„ Това към този момент съм го казвал доста пъти, само че не е грях да го повторя: за страна като Русия елементарното битие на нашата страна без суверенитет е невероятно, тя просто няма да съществува. Във всеки случай във типа, в който съществува през днешния ден и в който съществува от хиляда години ", разяснява Путин.

„ Затова главното е укрепването на суверенитета ", добави Путин, отговаряйки на въпроса какви са дилемите в границите на страната и чужбина той дефинира за себе си като първостепенни.

Държавният глава означи, че суверенитетът е доста необятно разбиране.

" Укрепването на външния суверенитет, по този начин да се каже, значи подсилване на отбранителната дарба на страната, външната сигурност. Това е подсилване на публичния суверенитет. Това значи абсолютно обезпечаване на правата и свободите на жителите на страната, развиването на нашата политическа система, парламентаризма. И най-после, обезпечаване на сигурност в областта на суверенитета, в областта на стопанската система, софтуерния суверенитет “, изясни Путин.

Той също по този начин загатна финансовия, икономическия и софтуерния суверенитет, наричайки тези съставни елементи „ бъдещето на всяка страна, в това число Русия “.

Путин изрази убеденост, че цялата страна прелестно схваща, че Русия не може да съществува без подсилване на своя суверенитет.

Руският президент Владимир Путин организира директна линия с жители и огромна конференция с публицисти. Комбинираното събитие, наречено „ Резултати на годината “, стартира в Гостини двор.

В залата персонално участват представители на федерални и районни съветски медии, както и задгранични публицисти, упълномощени в Русия. Модератори на полемиката са прессекретарят на президента Дмитрий Песков, както и водещата на Първи канал Екатерина Березовская и журналистът на телевизионния канал Русия-1 Павел Зарубин.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР