Мир между хората, мир вътре в нас, в душите ни

...
Мир между хората, мир вътре в нас, в душите ни
Коментари Харесай

В „Думи на надежда“ за Международния ден на мира, който започва отвътре

Мир сред хората, мир вътре в нас, в душите ни и мира с Бога са трите посоки, на които посредством Свещените трудове, свещеник Живко Тончев от черква „ Благовестие “ обръща внимание в Международния ден на мира, който по самодейност на Организация на обединените нации се отбелязва на днешната дата към този момент над 40 години.

„ Блажени миротворците, тъй като те ще се нарекат Божии деца “

„ Доколкото зависи от вас, живейте в мир със всички. Внимавайте да не връщате зло за зло, а постоянно търсете положителното и на другите и на всички “.

„ Всички тези думи, приказват за това да не търсим войни, а да позволяваме споровете с положително. От нас не зависят международните спорове, само че в Библията написа да се молим за тези, които са на власт. И да търсим мир във взаимоотношенията си с всички хора. А другата значима област е мир в душата ни. Тема, на която в Божието слово се обръща особено внимание. Не инцидентно деятел Павел приканва в посланието си до колосяните в нас да цари Христовия мир. Това значи да не се оставяме да ни владеят безпокойства, страхове и паники. Как обаче да го реализираме

На първо място с мислите, които ни владеят “, споделя свещеник Тончев и цитира от книгата на оракул Исая: „ Ще опазиш в идеален мир непоколебимия разум, тъй като на Тебе се уповава “.

„ Апостол Павел написа мислите ни да са ориентирани към всичко хубаво, благородно, чисто, честно, праведно, общително, за това мислете и вършете това, което сте научили и приели и Бог на мира ще бъде с вас. Тоест доста е основно да оставим в нас положителните мисли да пуснат корени. Дори в писмото си до филипяните, което е писал от пандиза, той няколко пъти приканва „ радвайте се в Господа “, „ и отново ще кажа, радвайте се “. Нормално е да имаме своите безпокойства и грижи, само че в същото обръщение Павел споделя: за нищо не се безпокойте, само че по отношение на всяко нещо, с молитва и молба изказвайте потребностите си на Бога с благодарение; и Божият мир, който никой разум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса “. А самият Господ споделя: Мир ви оставям, Моят мир ви давам. Да не се тревожат сърцата ви, нито да се опасяват “. Но с цел да има мир с хората и в самите нас е най-съществен мира с Бога. А Библията ни споделя, че оправдани посредством религия, ние имаме мир с Бога, посредством нашият Господ Исус Христос “, напомни още свещеник Живко Тончев думите от Свещените трудове.

За това по какъв начин се реализира идеален мир с Бога, както и в нас и с хората, чуйте какво показа той в звуковия файл:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР