Миню Стайков © Юлия Лазарова Още по темата Прокуратурата повдигна

...
Миню Стайков © Юлия Лазарова Още по темата Прокуратурата повдигна
Коментари Харесай

Миню Стайков бе официално обвинен за данъчни измами и нелегални цигари

Миню Стайков

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Прокуратурата повдигна обвинявания на Миню Стайков, сина му и още шестима

Обвиненията са за проведена незаконна група за продажба на акцизни артикули без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари
7 сеп 2018
Колко е огромен бизнесът на Миню Стайков

Фирмите, в които влезе прокуратурата, са най-големите производители на вино и брашно в страната
5 сеп 2018
Прокуратурата задържа Миню Стайков и още 10 индивида по следствие за данъчни измами

Операцията се организира по същата скица и за същите обвинявания като тази против Ветко Арабаджиев и фамилията му
5 сеп 2018 Алкохолният необут Миню Стайков е арестуван и упрекнат за проведена незаконна група, занимавала се с данъчни измами, пране на пари и незаконно произвеждане на цигари. Заедно с него са упрекнати още 7 души, като на петима от тях обвиняванията са предявени. Синът на Стайков - Стайко Стайков е в чужбина и за него е издадена Европейска заповед за арест. Други двама са оповестени за общодържавно търсене, тъй като да тях няма данни да са в чужбина. Това стана ясно от оповестените през днешния ден обстоятелства по време на брифинг на Специализираната прокуратурата във връзка на следствието на Стайков, сина му и още 6 души. В брифинга участваха краткотрайният началник на Специализираната прокуратура Даниела Начева, наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, зам.-председателят на ДАНС Николай Ненков.

Сред упрекнатите е и братът на брачната половинка на Миню Стайков Белун Хазърбасанов, който взе участие в доста от компаниите, употребявани за незаконната активност и е един от тримата, за който ще се желае непрекъснато задържане. Съпругата Рени обаче, който е шеф на Сиси Индустрийс " не е обвинена и за нея няма никакви данни да е причастна към незаконния сговор, в който са уличени брачният партньор, синът ѝ и братът ѝ.

Високоорганизирана незаконна интрига

Изключително комплицирана организация на произвеждане за по-голяма нелегалност е била основана в незаконната фабрика за цигари в Карнобат, около която е почнало следствието на алкохолния необут Миню Стайков и основаната от него мрежа да данъчни престъплиния и пране на пари, излиза наяве от обявените през днешния ден обстоятелства.

Фабриката, която работи от 2017 година в индустриалната зона на града е употребила помещение чартърен на кметския наследник Иван Димитров, само че той отхвърля да е знаел нещо, бил единствено хазяин.

Работниците във фабриката – към десетина души, били единствено чужденци, наемани и докарвани от една някогашна съветска република. За тях са били основани всички нужни условия, с цел да не напущат региона на фабриката – оборудвана кухня, места за спане, даже и фитнес зала. Фабриката даже не е употребила ток от мрежата, с цел да не бъде разпозната, оповестиха участниците в брифинга. Машините са били включени към " първокласен генератор ", а общата стойност на оборудването била над 4 млн. лв.. Българи в никакъв случай не са били наемани като служащи в индустриалния цикъл. Същевременно, с цел да се подсигурява нелегалност, двата цикъла на активност – индустриалния и пласмента, са били по този начин разграничени един от различен, че участниците в единия цикъл по никакъв метод да не се засекат с изпълнителите в другия. След като изготвят избрана продукция служащите във фабриката са били изкарвани оттова и извозвани по местоживеене, с цел да могат в нея да влязат тези, които ще товарят, разкарват и пласират стоката. По тази причина през юли, когато прокуратурата нахлу в незаконната фабрика в Карнобат, тя е била открита в работен режим, с извънредно съвременно съоръжение, само че към оня миг в нея са били единствено няколко души – надзирател, водачи, товарачи и така нататък Намерени са и цигари на стойност 3,7 млн. лв., натоварени в камиони и подготвени за транспортиране. За повече нелегалност, всеки от циклите е бил напълно обособен, обявиха от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

При този напълно затворен цикъл на произвеждане фабриката е била с потенциал да изкарва по 2000 цигари на 1 минута, а за пет дни един тир е бил пълнен с 1000 мастербокса, настояват от прокуратурата.

След разкриването на фабриката през юли т. година е извършено извънредно огромно следствие, обвързвано с установяването и задържането на проведена незаконна група, занимавала се с данъчни измами, пране на пари и незаконно произвеждане на цигари, оповестиха през днешния ден от Министерство на вътрешните работи. Тя е открила мрежа от над 20 компании, които да изпират приходите от фабриката.

Министерство на вътрешните работи още веднъж продуцира видеоклипове с просветителна цел

Веднага след брифинга Министерство на вътрешните работи популяризира два видеоклипа - единият от акцията в цигарената фабрика в Карнобат, а другият - сякаш от задържането на Миню Стайков. На процедура обаче, вторият видеоклип е отдаден съвсем напълно на интериора и екстериора в дома на Стайков и повече подхожда на някое начин на живот предаване, още повече, че не дава някаква информация за съответното следствие. Показват се непретенциозен сейф и не изключително впечатляваща сбирка от оръжия, за която Стайков има позволение, въпреки че то в този момент ще му бъде отнето, откакто е обвинен.





Очаквайте детайлности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР