Минути преди да бъде разстрелян показно, бизнесменът Петър Христов разговарял

...
Минути преди да бъде разстрелян показно, бизнесменът Петър Христов разговарял
Коментари Харесай

„Мамо обичам те“, казал минути преди да бъде застрелян Петър Христов

Минути преди да бъде разстрелян показно, предприемачът Петър Христов разговарял по телефона с майка си Момка Манолова. Двамата се чули към 9 часа, както всекидневно всеки ден. „Мамо, обичам те!“, били последните думи на предприемача. Той бил извънредно спокоен.

Това описа председателката на Сдружението на кметовете и кметски наместници в община Велико Търново Благовеста Факирова, която е извънредно близка на почерненото семейство и в понеделник бе неразделно до майката на Христов.

„И аз скърбя, тъй като с Петър реализирахме доста хуманни начинания. Викаше ми „Маме“. Той бе измежду създателите на дарителското съдружие „Св.Иван Рилски“ във великотърновското село Балван“, описа пред „Труд“ Факирова.

Тя напомни, че Христов направи голям брой дарителски акции. Миналото лято купи сензори против пожар, които бяха конфигурирани в домовете на самотни възрастни хора. Осигурил и специфични чанти с отразителни знаци, с които пенсионерите отдалеко да бъдат забелязвани от водачите, когато пресичат улиците. Купил глюкомери за следене на кръвна захар. Непрекъснато помагал на Центровете за работа с деца, на старческите домове в района, за които обезпечил мебели и принадлежности.

„Заради множеството му добрини, името на Петър е записано на ктиторската стена в църквата „Св.Иван Рилски“ в Балван. Той беше образец като шеф. Даваше самун на стотици, помагаше при потребност на фамилиите им, в никакъв случай не сме чули да покачва звук. Не се беше възгордял от това, че е авторитетен и състоятелен човек и живее на 9-я етаж в блок в София без показности“, показа още Благовеста Факирова.

Във фейсбук страницата си Христов последно е разгласил честитка за Ивановден в неделя. Малко преди този момент е написал: „Доброто постоянно побеждава злото! Доброто би трябвало да се пази с положително!“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР