Минусови температури са регистрирани днес и в Бургаско. Населени места

...
Минусови температури са регистрирани днес и в Бургаско. Населени места
Коментари Харесай

Продължава отводняването в Бургаско, идва и заледяване

Минусови температури са регистрирани през днешния ден и в Бургаско. Населени места в района към момента остават под вода след изобилните превалявания тази седмица. Хората, които живеят в сериозните точки са обезпокоени - водата, която навлезе в дворовете им да не замръзне, оповестява Българска национална телевизия.

Пътя сред селата Димчево и Присад към момента е наводнен. Вече четвърти ден тази пътна права остава затворена поради скъсаната дига на язовир Мандра, който наводни общо 8 къщи в селото, за благополучие огромна част от постройките не са населявани непрекъснато, само че локалните се тормозят, че с настъпването на минусовите температури придошлата вода ще замръзне.

Груди Петков живее на метри от язовира. Докато се прибирал с колата закъсал, а през днешния ден отстранява вреди по автомобила си. " То доста вода, там минавах през една вода и колата цялата беше във вода и се наводни. Изгоря. Толкова време го върших ", сподели Петров.

Мъжът се тормози поради студеното време да не се заледи придошлата вода, която стигнала съвсем до входната му врата. " Как няма да се тормозя. Ако замръзне и в случай че стартира да вали, какво вършим?... Ще влезе в домовете ".

Една от вилите, която била на брега на язовира, сега е напълно под вода. От нея се вижда само покривът.

" Ще замръзне и някои хора ще вземат да минават тука и ще се издавят. Това ще стане ", сподели Яни Петров.

Изпомпването на водата продължава съвсем непрекъснато от екип на пожарната, само че съгласно локалните една помпа е незадоволителна.

Обилните превалявания са нанесли вреди и по плажовете. Ивицата в Крайморие прилича лунен пейзаж, а възобновяване на пясъка не може да стартира поради неприятните метеорологични условия.

" Тази година в действителност бяха брутални вредите. Просто ще изчакам да минат зимните стихии и април месец при първа опция ще вкарам тежки машини. Ще събера пясък, който се надявам морето да върне най-малко тук до четвъртия, петия до шестия метър при започване на линията, тъй като както виждате лишен е пясък по цялата дължина на линията ", сподели концесионерът на плаж " Крайморие " Николай Димитров.

Сега концесионерът ще би трябвало да влага персонални средства, които по първични планове ще надвишават 12 хиляди лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР