Минск. Специалният представител за Южен Кавказ на Парламентарната асамблея на

...
Минск. Специалният представител за Южен Кавказ на Парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Специалният представител за Южен Кавказ на Парламентарната асамблея на ОССЕ Кристиан Вигенин в Минск: Амбицията ни за Нагорни Карабах е постигане на траен мир

Минск. Специалният представител за Южен Кавказ на Парламентарната асамблея на ОССЕ Кристиан Вигенин показа активността си пред Годишната сесия на асамблеята в Минск. Това оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на Българска социалистическа партия.
Вигенин акцентира като триумф основаването на работни връзки със съпредседателите на така наречен Минска група, която има мандат да спомага за разрешаването на спора в Нагорни Карабах и добави, че напъните му са били ориентирани към по-добра съгласуваност и към реализиране на по-сериозна роля на парламентарното измерение на ОССЕ, с цел да се употребява дейно по-голямата независимост и самостоятелност на парламентаристите в този развой.
Специалният представител акцентира, че през целия интервал е бил в непосредствен контакт с делегациите на Армения, Азербайджан и Грузия и е следил събитията в района, макар че предварителните избори в България са блокирали работата му за няколко месеца.
Кристиан Вигенин осведоми делегатите за желанията си да посети Южен Кавказ през септември и да провежда конференция за Нагорни Карабах по време на Есенната сесия на Асамблеята през октомври в Андора. Той показа и концепцията си да бъде инициирана парламентарна платформа за разговор, която да включи срещи на депутати, учени, младежи, представители на неправителствени организации, публицисти по тематики от общ интерес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР