Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица

...
Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица
Коментари Харесай

Делян Добрев: Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията

Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията. Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на “Здравей, България ” по NOVA.

 

“Ние вършим всички старания. Не желаят Борисов за министър председател, нито някоя партийна фигура. Проф. Габровски е претендент за министър председател и министрите ще бъдат от неговия сан. Няма да има политически лица от ГЕРБ измежду тях. Ако не го поддържат - не знам какво желаят другите партии ”, сподели Добрев. 

 

Той разяснява брифингът, който ГЕРБ даде в сряда, когато хвърли обвиняване към Политическа партия, че не са подкрепили концепциите им за законопроект, който би довели до по-ниски цени на петрола у нас. 

 

В законопроектът на ГЕРБ се предлага “Лукойл ” на прави вноска във Фонда за енергийна сигурност. “Нашето предложение споделя, че нас не ни интересува къде са регистрирани “Лукойл ”. Обаче, откакто внасят съветски нефт и нашата страна им е дала тази дерогация, то разликата в цената сред съветски нефт и Брент ще я внасят във Фонда, и ние тази разлика ще я връщаме на потребителите ”, изясни Добрев. “Това е единственият механизъм, с който ние можем да бъдем сигурни, че България ще получи някакви пари и че потребителите ще бъдат обезщетени за скъпата цена на горивата ”, добави той.

 

От ГЕРБ са подкрепили и законопроект на “Демократична България ”, съгласно който, ако “Лукойл ” затвори рафинерията в Бургас, България ще има механизъм, с който да назначи шеф в “Нефтохим Бургас ”. “Собствеността си остава на “Лукойл ”, само че страната назначава шеф, който да продължи да работи ”, уточни Добрев. 

 

В момента “Лукойл ” употребява 90% съветски нефт, “защото е доста по-изгодно и по този начин те генерират милиарди ”, сподели още депутатът от ГЕРБ и разясни, че в случай че законопроектът на партията бъде признат, тези облаги ще бъдат внасяни във Фонда по енергийна сигурност.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР