Министрите от кабинета се събират на редовно заседание. Най-важната точка е

...
Министрите от кабинета се събират на редовно заседание.
Най-важната точка е
Коментари Харесай

Петков: МС ще приеме актуализацията на бюджета

Министрите от кабинета се събират на постоянно съвещание.

Най-важната точка е приемане на актуализацията на бюджета, сподели министър председателят Кирил Петков при започване на съвещанието.

Увеличават се пенсиите с 60 лева плюс 10% и таванът на пенсиите става 2 хиляди лв.. В последните 12 месеца минималната пенсия се е качила от 300 на 467 лева За последните 12 години преди този момент е била увеличена единствено със 100 лв..

Това съобщи при започване на държавното съвещание министър председателят Кирил Петков. Той анонсира, че през днешния ден Министерския съвет ще гласоподава актуализацията на Бюджет 2022.

Даваме опция на бензиностанциите да понижат цената на дизела и бензина без добавки с 25 ст. на литър и това ще бъде допустимо да се възползва всеки българин, който има автомобил с българска регистрация. Няма да оказваме помощ на такива, които минават през страната, добави Петков. Освобождаваме на ел. силата и втечнения газ от данък, понижаване на Данък добавена стойност ставката на парното с 9% - също доста значима мярка, тъй като с повишението на цената на газа държавното управление прави всичко допустимо потребителите да бъдат обезщетени, изясни още министър председателят. Той подсети, че в актуализацията е заложена и нулева ставка за хляба.

Облекчаваме и данъчните заплащания за младите работещи фамилии, тъй като това не е просто помощ за всяко едно дете, а за младите фамилии, които имат огромни компликации се оправят със фамилните си бюджети в тази инфлация. Заедно тези ограничения са невиждани и са на стойност 2 млр. Хубавото е, че те не са проинфлационни, тъй като крайният недостиг остава на 4,1. С други думи ние не харчим повече пари, просто ги даваме на хората, които имат най-голяма потребност, изясни Кирил Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР