Министрите от ЕС постигнаха споразумение за актуализирането на правилата за

...
Министрите от ЕС постигнаха споразумение за актуализирането на правилата за
Коментари Харесай

ЕК: Да отпаднат карантината и тестовете за пътуване при представен сертификат

Министрите от Европейски Съюз реализираха съглашение за актуализирането на разпоредбите за улеснение на безвредното и свободно придвижване в Европейски Съюз по време на пандемията от COVID-19. Споразумение следва предлагането на Комисията от 25 ноември 2021 г.

" От началото на пандемията предлагаме решения за опазване и улеснение на безвредното и свободно придвижване в подтекста на здравните ограничения, наложени заради пандемията. Тясната съгласуваност на ниво Европейски Съюз е от значително значение освен за действието на единния пазар, а изключително за даването на изясненост и сигурност за пътуващите в границите на Европейски Съюз. Наличието на изясненост и предвидимост за нашите жители е от главно значение за триумфа на безвредното пътешестване посредством нашия добре одобрен и доста сполучлив дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз. Наличието на повече от 1,2 милиарда издадени документа свидетелства за триумфа на този инструмент, който бе въведен в целия Европейски Съюз и в международен мащаб. Той е същински европейски триумф, който стана международен ", обявиха в обща декларация комисарят по въпросите на опазването на здравето Стела Кириакиду и комисарят по въпросите на правораздаването Дидие Рейндерс.

Държавите членки потвърдиха още веднъж, че притежаването на годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз следва по принцип да бъде задоволително при пътешестване по време на пандемията.

" Всяка страна членка взема решение въз основа на събитията, пред които е изправена. Но понастоящем Омикрон към този момент се е популяризирал в цяла Европа и е време да обмислим премахването на спомагателните ограничения за пътешестване, въведени от редица страни членки през последните седмици, които вършат пътуването по-трудно и по-малко предвидимо в целия Европейски Съюз ", обясняват Кириакиду и  Рейндерс, визирайки карантината и или спомагателното тестване

Европейска комисия призова всички страни членки бързо да приложат общите правила, с цел да се подсигурява съгласуваност и изясненост за жителите и за пътуващите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР