Министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие и

...
Министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Министри съветват да се избягва пътуване в страната

Министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на районното развиване и благоустройство Николай Нанков и зам.-министърът на превоза Ангел Попов предизвестиха за предстоящи съществени заледявания и за действителна заплаха от формиране на поледица по пътищата на страната. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Те молиха при опция да се заобикалят пътувания, а в случай че това се наложи, водачите да потеглят готови за атмосферните условия коли и да карат извънредно деликатно. " Предприети са ограничения за опесъчаване на автомагистралите ", разясни министър Нанков.

" Създадена е организация и дежурните екипи на Министерството на превоза ще са в непрекъснат контакт с екипите на Министерство на вътрешните работи и пътната организация, има подготвеност за оказване на подпомагане при зародили проблеми ", посочи зам.-министър Попов, представен от организация " Фокус ".

Министър Валентин Радев обърна внимание върху безвредното боравене с уреди на твърдо гориво, които постоянно се употребяват при тези атмосферни условия, както и на заплахата от надвисналите от покривите ледени висулки. Той съобщи, че отговорност за премахването им от частни жилищни здания е на домоуправителите, а при неспособност те биха могли да потърсят помощ от общините или да алармират на тел. 112.

Осигурено е дежурство на пожарните и избавителните елементи по райони, в това число и в региона на тържествата на връх Шипка. Следят се и равнищата по поречията на реките в Югоизточната част на страната. Вътрешният министър разясни, че до този миг придвижването по граничните пунктове е обикновено, дежурните екипи имат подготвеност да поемат упования по-засилен трафик през почивните дни.

Във връзка с сигурността на придвижването по пътищата е основана предварителна организация на всички проблематични сектори, входно-изходни артерии на огромните градове и основни кръстовища, ще има екипи на " Пътна полиция ", които ще подкрепят и контролират придвижването, в случай че това е належащо. Пътищата, на които се чака най-голямо натоварване, са Е-79 (София - Кулата), автомагистралите " Струма ", " Тракия ", Хемус, пътищата София -Варна, Велико Търново - Русе, както и към огромните зимни курорти.

Днес от 16.00 до 20.00 часа ще се стопира придвижването на тежки коли по автомагистралите и главните първокласни пътища на страната. Същата мярка е планувана и за последния почивен ден (5 март), само че за времето от 14.00 до 20.00 часа. Забраната няма да се отнася единствено за компаниите, пренасящи живи животни и артикули на температурен режим, а задачата е да се облекчи придвижването за колите.

Има подготвеност при утежняване на пътната конюнктура да се прибегне и до краткотрайна организация на придвижването и да се стопират избрани сектори или цели пътища до почистването им.

Всичко, което би трябвало да знаете за: В снега (654)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР