Министрите на вътрешните работи на България и Турция Иван Демерджиев

...
Министрите на вътрешните работи на България и Турция Иван Демерджиев
Коментари Харесай

Вътрешните министри на България и Турция проведоха среща в Истанбул

Министрите на вътрешните работи на България и Турция Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу организираха работна среща в Истанбул. В диалога сред двамата са наранени в детайли съответни ограничения, които в къси периоди да бъдат подхванати във връзка с граничните пунктове " Капитан Андреево " и " Лесово ", тъй че увеличеният трафик да бъде култивиран бързо. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу увери, че скоро на двата гранични пункта ще бъдат направени софтуерни промени и повишен потенциалът им.

Разговорът сред двамата министри е продължение на срещата на президентите на България и Турция Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган, състояла се предходната седмица.

След съглашението на президентите на двете страни, министрите на вътрешните работи разискаха и плана за изграждане на мост на река Резовска, съдействие в региона на образованието на чиновници, взаимни действия в битката с миграцията, обмяната на информация, бедствията и изключителните обстановки и сигурността на границата.

" Доброто взаимодействие сред двете страни в това отношение се вижда и прави оценка и от Европейския съюз, защото България пази външната му граница ", означи министър Иван Демерджиев и благодари на турската страна за помощта при справяне с големия мигрантски напън. Той изрази убеденост пред турския си сътрудник, че Европейски Съюз ще се ангажира да подкрепи и двете страни в това нелеко изпитание.

Министър Сойлу още веднъж изрази съболезнования във връзка гибелта на българския полицейски чиновник, който беше погубен на границата и посочи, че съзнателното следствие на трагичния случай продължава, като следва да се изяснят всички обстоятелства и условия.

Българска телеграфна агенция напомня, че на 9 декември президентът Румен Радев бе на посещаване в Истанбул по покана на турския си сътрудник. Двамата президенти организираха среща " на четири очи " и управляваха пленарните диалози сред българската и турската делегации. Двете страни ще разширят партньорството си за защитата на общата граница за дейно противопоставяне на незаконната миграция и трафика на хора, битката с тероризма и проведената престъпност, беше очебийно още по време на срещата. Също по този начин като перспективни сфери на съдействие бяха откроени търговията, превоза, енергетиката и защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР