Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще

...
Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще
Коментари Харесай

Външните министри на страните от ЕС ще обсъдят днес нови санкции срещу Русия и Иран

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще се срещат в Брюксел през днешния ден, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че съществена тематика в дневния ред ще бъде съветската инвазия в Украйна, като министрите по-конкретно ще обсъдят налагането на нови наказания против Москва.

Страните обаче към момента не са постигнали единодушие по новите наказателни ограничения против Русия, които имат за цел да сложат завършек на заобикалянето на досегашните наказания. Твърди се, че Русия прави това през трети страни като Казахстан, Армения и Обединените арабски емирства, показва ДПА. 

Унгария заплаши да блокира последния пакет от наказания поради включването на най-голямата банка в страната ОТП в черния лист. Решението за налагане на наказания се взема с единомислещо решение на всички страни членки на Европейски Съюз, напомня ДПА.

Предстои да бъдат признати нови наказания против Иран по отношение на репресиите против антиправителствените митинги. Най-малко трима души бяха екзекутирани от иранските управляващи предходната седмица по отношение на общонационалните демонстрации.

Министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз ще обсъдят и обстановката в Судан, откакто с посредничеството на Саудитска Арабия и Съединените щати бе контрактувано седемдневно преустановяване на огъня сред враждуващите страни, което би трябвало да влезе в действие през днешния ден.

В дневния ред е включен и формален обяд с външните министри на страните от Западните Балкани.

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба ще се причисли към срещата посредством видеовръзка, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР