Министрите на външните работи на България и РСМ споделят общата

...
Министрите на външните работи на България и РСМ споделят общата
Коментари Харесай

Външно: Историческата група за македонските преговори не спира работа

Министрите на външните работи на България и РСМ споделят общата теза, че работата на взаимната комисия по исторически и просветителни въпроси е от главно значение за продължение на двустранните връзки. Това разгласи шефът на пресцентъра на Министерство на външните работи Митко Димитров. По думите му тяхната работа цели последователното превъзмогване на стандартите от предишното, добави Димитров.

„ Нейната активност е от значителен детайл от използването на контракта от 2017 година. Общото схващане на двете страни за работата на комисията и постигането на съответни резултати беше очебийно и в границите на съвещанието на двете държавни управления на 25 януари в София. Като самостоятелни специалисти, членовете на комисията имат право обществено да показват свои позиции. Това обаче не обвързва държавните управления на двете страни с вземането на дадени решения и не следва да се пояснява като предложение на една от двете страни”, сподели още той.

Необходим е обединен на съдружниците в НАТО отговор за рецесията в Украйна, осведоми още Димитров.

„ Външният министър Теодора Генчовска препотвърди нуждата от тясно съдействие в района. Укрепването на Източния байрак на НАТО би трябвало да е приоритет в актуалната ситуация”, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР