Министрите на отбраната от НАТО ще приемат в четвъртък решение

...
Министрите на отбраната от НАТО ще приемат в четвъртък решение
Коментари Харесай

НАТО изпраща 3000 военни в Афганистан

Министрите на защитата от НАТО ще одобряват в четвъртък решение за изпращането на още 3000 военни в Афганистан. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Той посочи, че по този начин числеността на военните инструктори от алианса в азиатската страна ще доближи 16 000 - половината от тях от Съединени американски щати, а останалите - от другите страни от пакта и техните сътрудници.

По неговите думи Афганистан претърпява сложни дни в последно време след зачестяването на нападенията, които той дефинира като безсмислени. Столтенберг означи, че на двудневната среща на министрите от НАТО на следващия ден и вдругиден ще сложи въпроса за обещаното финансиране на афганистанските сили за сигурност. Генералният секретар посочи, че с изключение на Съединени американски щати останалите страни от НАТО са дали обещание всяка година да обезпечават по един милиард $ за тази цел. НАТО продължава да се надява на постигането на мир в Афганистан, уточни Столтенберг.

Халифатът на "Ислямска страна " (ИД) не съществува, само че се притесняваме, че не е пристигнал краят на борбата против ИД. Заплахата е за целия свят, виждаме набези на всички места, въодушевени от ИД. Със загубата на територии в Ирак и Сирия може би терористите се насочват още повече към набези в страни от НАТО, добави генералният секретар.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР