Министрите на отбраната на Япония и Израел подписаха днес споразумение

...
Министрите на отбраната на Япония и Израел подписаха днес споразумение
Коментари Харесай

Япония и Израел засилват връзките си в сферата на отбраната


Министрите на защитата на Япония и Израел подписаха през днешния ден съглашение усилването на съдействието сред двете страни в региона на защитата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Японският министър на защитата Ясуказу Хамада съобщи, че приветства укрепването на военните връзки с Израел и че съгласно него това е метод за осъществяване на визията за " свободен и отворен Индийско-тихоокеански район ", стартирана от Япония и Съединените щати в отговор на засилващото се въздействие на Китай в района.

Мирът и стабилността в Близкия изток ще спомогнат също и за това да има мир и разцвет в Япония, посочи Хамада. И двата района имат основни морски транспортни направления.

Япония и Израел, които са основни съдружници на Съединените щати, означават тази година 70-годишнината от установяването на дипломатическите връзки между тях.

Израелският министър на защитата Бени Ганц, който посети Япония, съобщи на взаимна конференция с Хамада, че укрепването на съдействието в областта на защитата " ще издигне 70-годишните отлични връзки сред нашите страни до стратегическо равнище ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР