Mинистрите на отбраната на България Тодор Тагарев и на Северна

...
Mинистрите на отбраната на България Тодор Тагарев и на Северна
Коментари Харесай

Военните министри на България и РСМ подчертаха доброто сътрудничество в отбраната

Mинистрите на защитата на България Тодор Тагарев и на Северна Македония Славянка Петровска се срещнаха по време на посещаване до УП " Ново село ", където се организират военни учения от състав на многонационалната бойна група на НАТО . Това заяви пресцентърът на министерството на защитата.

В ученията вземат участие и български и македонски военнослужещи с които министрите също организираха срещи.

Тагарев И петровска разискаха приноса на Северна Македония в многонационалната бойна група, която е част от защитата на Източния фланг на НАТО, и подчертаха положителното съдействие сред България и Северна Македония в региона на защитата.
 Бойна група на НАТО организира обучение на Ново село Обновена
Бойна група на НАТО организира обучение на Ново село

Участват военни от България, Съединени американски щати и още пет страни

Тагарев означи, че на полигон " Ново село " се вижда действителното приложение на концепцията за нараснала зоркост от страна на НАТО.

По думите на министър Славянка Петровска всяка поддръжка и вложение във военнослужещите от състава на бойната група значи вложение в безопасносттта и бъдещето. " От мое име и от името на Министерството на защитата на Република Северна Македония и на Армията на РСМ - благодаря на македонските представители, на българските представители, както и на всички военнослужещи , които са част от тази бойна група, и способстват за мира и сигурността на НАТО ", посочи тя.

В рамките на визитата на УП " Ново село " пред македонската и българската делегация беше изнесен брифинг за подготовката и дилемите на многонационалната бойна група от нейния пълководец полковник Микеланджело Дженаки.
 Среднощни планови стрелби над
Среднощни планови стрелби над " Ново село " тормозиха локални хора

Видеа с огнени кълба над полигона обиколиха обществените мрежи

Министър Тагарев изрази вяра Народно събрание да одобри плана за и осведоми за започването на новия стратегически обзор на защитата.

Той също по този начин заяви, че Министерството на защитата ще извърши решението на Народно събрание да даде спомагателна военна помощ на Украйна, която включва неизправни ракети за зенитните комплекси.

Той посочи, че отводът за ремонт и поддръжка на тези ракети от страна на Русия. " От съответната съветска компания са обяснили, че те не могат да създадат това, което желаеме, а ние нямаме капацитет да се оправим сами с тяхното възобновяване ", означи той.
 Обща българска и северномакедонска литургия в Ново село за 6 май
Обща българска и северномакедонска литургия в Ново село за 6 май

Заупокойна литургия в памет на починалите български воини ще бъде отслужена на военния мемориал в Ново село
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР