Министрите на отбраната и на икономиката, Анегрет Крамп-Каренбауер и Петер

...
Министрите на отбраната и на икономиката, Анегрет Крамп-Каренбауер и Петер
Коментари Харесай

Приближени на Меркел политици претърпяха мажоритарно поражение

Министрите на защитата и на стопанската система, Анегрет Крамп-Каренбауер и Петер Алтмайер, както и началникът на канцеларията на Ангела Меркел са измежду доближените на федералната канцлерка, претърпели трагична загуба на създадените в неделя парламентарни избори в Германия, съобщи Франс прес.

Тези трима политици от Християндемократическия съюз (ХДС) бяха победени в изборните си региони на мажоритарния избор за място в Бундестага. Заради комплицираната изборна система, която съчетава мажоритарен избор и съразмерно гласоподаване и изисква от гласоподавателите да гласоподават и за мажоритарен претендент, и за листи с пропорционални претенденти, тези съдружници на Меркел въпреки всичко имат шансове да попаднат в долната камара на немския парламент.

Пораженията им при мажоритарния избор обаче вършат още по-мрачна равносметката за включващия ХДС и обичайния му баварски съдружник - Християнсоциалния съюз (ХСС), закостенял блок, паднал до исторически най-ниския си резултат от към 24,5 %, както и за канцлерката, която не съумя да обезпечи последователност на поста, отбелязва Агенция Франс Прес.

Министърката на защитата Крамп-Каренбауер беше изпреварена в провинция Саар от претендент на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която получи най-вече гласове на изборите. Бивша председателка на ХДС, тя беше считана за наследницата на Меркел, преди да се отдръпна от лидерския пост в партията предходната година поради липса на вътрешна поддръжка.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР