Министрите на културата в Европа ще се срещнат на 8

...
Министрите на културата в Европа ще се срещнат на 8
Коментари Харесай

Европейските министри на културата се срещат на 8 април за доходите на артистите

Министрите на културата в Европа ще се срещнат на 8 април, с цел да обсъдят по какъв начин да оказват помощ на културната активност и креативните браншове в страните от Европейски Съюз.

Те ще беседват най-вероятно посредством конферентна връзка, както се състоят всички съвещания в Европа и у нас в последно време, оповестиха от Министерството на културата.

Комисията по просвета и обучение към Европейския парламент към този момент предизвести, че културните и креативните браншове са потърпевши мощно от строгите ограничения за публично здраве. Затова нейната председателка Сабине Ферхайен прикани те да получат помощ и от европейските фондове, и на национално равнище.

Още в петък, 27 март, тя изиска страните в Европейски Съюз да подсигуряват, че финансовата поддръжка на национално равнище ще доближи до артистите.

Ферхайен добави също: „ В рамките на Инвестиционната самодейност в отговор на ковид страните членки ще могат да употребяват средства от структурните фондове за подкрепяне на дребни предприятия и схеми за претовареност. Предприятията и хората от културния и креативния бранш, чийто занаят е под екзистенциална опасност, наложително би трябвало да получат достъп до тази финансова поддръжка. Моето обръщение до страните членки е ясно - тези пари би трябвало неотложно да стигнат до културния бранш. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР