Министрите на финансите, правосъдието и отбраната на Великобритания подадоха оставки.

...
Министрите на финансите, правосъдието и отбраната на Великобритания подадоха оставки.
Коментари Харесай

Трима ключови британски министри подадоха оставки

Министрите на финансите, правораздаването и защитата на Англия подадоха оставки. Решението беше взето преди встъпването в служба на Борис Джонсън като министър-председател на Обединеното кралство.
Британският министър на финансите Филип Хамънд е изпратил до към този момент някогашния министър председател Тереза Мей молба за оставка. Той заяви това през днешния ден в своя профил в Тwitter.
„ Пиша ви, с цел да ви връча молба за оставка от поста канцлер на хазната в навечерието на вашата оставка от поста министър-председател. Смятам, че вашият правоприемник би трябвало да бъде свободен в избора на министър на финансите, който да бъде изцяло склонен с неговия политически курс “, се споделя в писмото на Хамънд до Мей.
Той счита, че финансовото министерство под неговото управление е постигнало „ забележим напредък “ за богатството на английската стопанска система, макар „ неизвестността, която е провокирал нерешения проблем с Brexit “, съобщи БГНЕС.
Още на 21 юли Хамънд съобщи, че ще напусне поста си още преди промяната на премиера, тъй като не желае да бъде уволнен от новия водач на ръководещата Консервативна партия Борис Джонсън, когато той стане министър председател. Причината е, че Хамънд е срещу излизането на Англия от Евросъюза без съглашение за Брекзит, до момента в който Джонсън не изключва сходен сюжет.
Хамънд по-рано беше показал, че безредният Брекзит без договорка с Европейски Съюз може да коства на английската стопанска система до 90 милиарда паунда и значително да ограничи въздействието на Лондон върху комерсиалната политика на Брюксел.
Оставка подаде и правосъдният министър Дейвид Гок. Молбата, която той изпрати до Тереза Мей, е оповестена на неговата страница в Тwitter.
„ Имайки поради политическата линия на Борис Джонсън, предвиждаща излизането от Европейски Съюз до 31 октомври каквото и да стане, не желая да бъда член на неговото държавно управление. Убеден съм, че най-ефективно ще се боря против Brexit без договорка като редови народен представител в Камарата на общините “, се споделя в известието.
Ръководителят на секретариата на държавното управление Дейвид Лидингтън също удостовери в Тwitter, че ще се отдръпна от поста си в околните часове – незабавно, откакто Мей подаде оставка.
Министърът на защитата Пени Мордънт усили броя на английските министри, които се отдръпват от поста си след встъпването в служба на Джонсън като министър председател.
„ Отивам на задните банки на Камарата на общините, откъдето изцяло ще поддържам новия министър председател, както и моите наследници в министерството на защитата и държавната канцелария по въпросите на равноправието “, написа Мордънт, която оглави ведомството от 1 май тази година. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР