Министрите на финансите на страните от ЕС ще обсъдят днес

...
Министрите на финансите на страните от ЕС ще обсъдят днес
Коментари Харесай

ЕС предвижда черен списък на данъчните убежища след Парадайз пейпърс

Министрите на финансите на страните от Европейски Съюз ще обсъдят през днешния ден правенето на черен лист на данъчните убежища по света, откакто изтекли документи от офшорната правна компания Епълби (Appleby) разкриха нови случаи на отбягване на налози от известни персони, осведоми Ройтерс. Агенцията се базира на публични източници от Европейски Съюз.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Mindaugas Kulbis
Решението тематиката да бъде включена в дневния ред на месечното съвещание е взето след публикуването на " Парадайз пейпърс " (Paradise Papers) в няколко медии през уикенда.

Страните в Европейски Съюз от месеци възнамеряваха да реализират съглашение за черен лист на данъчните убежища до края на тази година и новите разкрития възобновиха полемиката, показаха представителите. На днешната среща обаче не се чака дефинитивно решение по тематиката.
 „ Епъл “ се е настанила в данъчно леговище на остров Джързи „ Епъл “ се е настанила в данъчно леговище на остров Джързи
Калифорнийската компания „ Епъл “ беше уличена, че се е настанила в данъчно леговище на остров Джързи в Ла Манша, заяви BBC, като се базира на документи...

След по-ранно приключване на сходна информация под заглавията " Панама пейпърс " и " Люксембург лийкс " Европейски Съюз разиска няколко ограничения за ограничение на данъчните измами, в това число и европейски лист на по този начин наречените убежища, целящ да спре пренасочването на облагите, изкарвани в Европейски Съюз, към безданъчни или нискоданъчни страни като Панама или Бермудите, напомня Ройтерс.

В момента всяка страна членка има личен лист с юрисдикции, за които се приема, че сътрудничат по-малко по данъчните въпроси. Критериите за определение за данъчно леговище се разграничават доста измежду страните от Европейски Съюз, като някои не включат юрисдикции в националните си описи.

Очаква се черният лист на ниво Европейски Съюз да има по-голяма тежест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР