Министрите на енергетиката на Европейския съюз се срещнаха в петък,

...
Министрите на енергетиката на Европейския съюз се срещнаха в петък,
Коментари Харесай

Енергийните министри на ЕС търсят къде е общият им интерес за помощ в кризата

Министрите на енергетиката на Европейския съюз се срещнаха в петък, с цел да потърсят съглашение по отношение на методите за отбрана на жителите от стремглаво растящите цени на силата и попречване на колапса на енергийните компании, защото Русия последователно стопира доставките на газ за Европа.

Дипломати от Европейски Съюз споделят, че държавите-членки като цяло поддържат предложенията за подкрепяне на доставчиците на електрическа енергия да не бъдат затиснати от ликвидна рецесия, само че са разграничени по отношение на, внасян по тръбопророди.

Унгарският външен министър сподели през днешния ден преди срещата, че препоръчаната европейска горна граница на цените на съветския газ опонира на европейските и унгарските ползи, тъй като щяла да провокира неотложно спиране на доставките за Европа. " Газпром " стартира да усилва доставките за предишния месец, добавяйки към авансово контрактуваните доставки по тръбопровода " Турски поток ", издигнат предпочитано през България от държавното управление на Бойко Борисов. Русия доставя на Унгария по-голямата част от нейните потребности от петрол и газ.

Чехия, която е краткотраен ръководител на Съвета на Европейски Съюз и оказва помощ за насочването на полемиките, съобщи, че желае да се изтегли ограничението на цените на съветския газ от дневния ред на срещата.

Министерските диалози в петък имат за цел да стеснят предложенията до тези с опция за необятна поддръжка преди да показват публични оферти, а не толкоз да стигнат до дефинитивно решение.

Идеите на Брюксел за ограничения против скъпия газ и ток: кой накъде дърпа чергата -.

" Ние сме в енергийна война с Русия ", сподели чешкият министър на промишлеността Йозеф Сикела при идването си на изключителната среща в Брюксел. " Трябва да изпратим явен сигнал, че ще създадем всичко належащо, с цел да подкрепим нашите семейства, нашите стопански системи. "

" Няма толкоз доста съветски газ, приближаващ в Европа, тъй че не виждам добавената стойност от това (таван на цените на съветския газ) ", сподели министърът на енергетиката на Белгия Тине Ван дер Стратен пред " Ройтерс ".

Европейската комисия предложи даване на незабавна ликвидност за енергийни компании, изправени пред възходящи условия за поръчителство - ход, съгласно дипломати, необятно подсилен от държавните управления на Европейски Съюз. Някои също поддържат оферти за ограничение на търсенето на сила.

" Почти съм сигурен, че ще съгласуваме ограниченията за ликвидност, с цел да помогнем на фирмите ", сподели Сикела, добавяйки, че министрите ще се стремят към договорка, с цел да " успокоят пазарите и да не ги изнервят ".

Идеята да се върнат част от огромните доходи на негазови производители на електрическа енергия и да се харчат парите за понижаване на потребителските сметки също провокира опозиция в някои европейски столици.

Предложението на Европейски Съюз ще ограничи до 200 евро за мегаватчас цената, на която продават негазовите производители на за сила, като това се се ползва за вятърни, нуклеарни и въглищни централи, съгласно план, забелязан от " Ройтерс ". Франция, където се намира най-големият атомен енергиен бранш в Европа, се усъмни дали същото ограничаване би трябвало да се ползва за всички производители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР