Министрите на енергетиката на ЕС не успяха да се споразумеят

...
Министрите на енергетиката на ЕС не успяха да се споразумеят
Коментари Харесай

ЕС не успя да постигне съгласие за таван на цените на газа

Министрите на енергетиката на Европейски Съюз не съумяха да се спогодят за таван на цените на газа, с цел да смекчат енергийната рецесия в Европа, съобщи Агенция Франс Прес.

Чешкият министър на индустрията Йозеф Сикела съобщи, че министрите ще се срещнат през първата половина на декември, с цел да се опитат да преодолеят разликите.

Той добави, че министрите са съумели да одобряват няколко други " значими ограничения ", в това число взаимни покупки на газ, с цел да се избегне конкуренцията в границите на Европейски Съюз, взаимност при доставките при положение на потребност и ускорение на издаването на позволения за възобновими енергийни източници.

Няколко министри се оплакаха на срещата, че показаното предложение за таван на цените на газа от Европейската комисия, очевидно е било замислено по този начин, че в никакъв случай да не бъде употребявано.

Министрите на енергетиката на Полша и Испания нарекоха предлагането " смешка ".

Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас съобщи, че таванът " в действителност не е таван " на цените на газа и " губим скъпо време без резултат ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР