Министерството на здравеопазването винаги е било партньор на Българската Коледа“,

...
Министерството на здравеопазването винаги е било партньор на Българската Коледа“,
Коментари Харесай

Министър Меджидиев присъства на обявяването началото на 20-тото издание на „Българската Коледа“

Министерството на опазването на здравето постоянно е било сътрудник на „ Българската Коледа “, а посредством взаимната си работа доказахме че страна и благотворителна самодейност могат да реализират триумфи в полза на българските деца.

Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев през днешния ден, 29 ноември, в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ – Велико Търново, където в наличието на президента Румен Радев бяха оповестени резултатите от миналогодишната акция и беше даден стартът на самодейността за интервала 2022-2023 година

„ Екипът на Министерството на здравеопазването поставя целенасочени старания за надграждане на постигнатото, с цел да подсигуряваме качествено, навременно и налично детско опазване на здравето. Ще беседвам с всички парламентарни групи, с цел да бъде обезпечено посредством държавния бюджет в допълнение финансиране за детското опазване на здравето “, уточни в изявлението си здравният министър.

Началото на 20-тото издание на благотворителната самодейност беше сложено от президента Румен Радев, който уточни: „ Българската Коледа “ не е просто дарителска акция, тя е нещо доста повече. Тя ни дава религия, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. “ На тържествената гала във Велико Търново президентът заяви, че тазгодишната акция ще е отдадена на децата с редки генетични болести.

Благодарение помощта на „ Българската Коледа “ редица лечебни заведения в страната бяха обезпечени с неонатологична инсталация, с ехографски апарати, локомати и друга здравна техника. Подпомогнати са стотици деца, кандидатствали през годините за осъществяване на лекуване, рехабилитация и обезпечаване на лекарствени артикули, които не се покриват с обществени средства от НЗОК.

През миналата година самодейността „ Българската Коледа “ е постигнала рекорден бюджет от над 3 млн. лв., като със събраните средства са подкрепени 517 деца с тежки хронични болести и е дарена инсталация на 22 лечебни заведения в страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР