Министерството на здравеопазването ще прегледа възможностите за икономии в бюджета

...
Министерството на здравеопазването ще прегледа възможностите за икономии в бюджета
Коментари Харесай

Здравното министерство ще търси начин да увеличи субсидиите за общинските болници

Министерството на опазването на здравето ще прегледа опциите за икономии в бюджета си, тъй че да се освободят средства за по-големи годишни дотации за общинските лечебни заведения. Заедно с това в границите на идните договаряния с Българския лекарски съюз за цените на медицинските услуги през 2018 година ще се преразгледат логаритмите за клиничните пътеки и кои от тях могат да бъдат увеличени.

Тези задължения пое министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред представители на Сдружението на общинските лечебни заведения в България на среща във ведомството през днешния ден. Срещата се състоя, откакто тази седмица общински лечебни заведения из страната излязоха на народен митинг с искане за повече пари и ограничения против проблемите в системата.

Сред разискваните въпроси с министъра през днешния ден са били дефицитът на фрагменти и инсталация, ниските хонорари, медицинските стандарти и други. В понеделник следва и още една среща сред представители на ведомството, здравната каса и общинските лечебни заведения, на която да бъдат набелязани съответни ограничения за деяние.

Ананиев, представен от пресцентъра на здравното министерство, разяснява, че решението на казуса с тежкото финансово положение на общинските лечебни заведения е обвързван с усъвършенстване на активността им. " Искаме да имаме опазване на здравето в цялата страна и затова сме подготвени да спомагаме, тъй че ограниченията, които ще се подхващат, да бъдат ефикасни и да подсигуряват качествено опазване на здравето ", съобщи здравният министър. По думите му екипът на министерството има ясна визия за положението на общинските лечебни заведения и е подготвен да даде експертна помощ за стабилизирането им.

Всички медицински стандарти са отворени за актуализация сега, а от Сдружението на общинските лечебни заведения са дали обещание да дават на ведомството своите експертни мнения по тях, разгласи още министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР