Министерството на здравеопазването ще представи цялостен план за противодействие на

...
Министерството на здравеопазването ще представи цялостен план за противодействие на
Коментари Харесай

Здравното министерство ще представи план за противодействие на следваща вълна от COVID

Министерството на опазването на здравето ще показа повсеместен проект за противопоставяне на последваща вълна от COVID-19. Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров след представянето на разбора на Националния център по публично здраве във връзка с пандемията.

" Планът ще включва както вложения в системата, знаци по кое време и при какви индикатори какви противоепидемични ограничения се вкарват, по този начин и насоки за работата и взаимоотношението на незабавната здравна помощ, извънболнична и болничната помощ. Под внимание ще бъдат взети и заключенията от разбора на Националния център по публично здраве. Целта ни е позволените неточности при ръководството на рецесията, коствали живота на 166 000 души, да не се повтарят. Това е смисълът ", съобщи здравният министър доктор Стойчо Кацаров.

" И преди този отчет неприятното ръководство на рецесията и неприятното положение на здравната система бяха явни ", добави още той.

България е на едно от челните места по смъртност в Европа и в света. Това разяснява и доцент Христо Хинков, шеф на Центъра по публично здраве. За интервала, обзет в разбора, са умряли 166050 души.

С презентацията на доцент Христо Хинков можете да се запознаете
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР