Министерството на здравеопазването ще получи още близо 130 млн. лв.

...
Министерството на здравеопазването ще получи още близо 130 млн. лв.
Коментари Харесай

Здравното министерство получава още 130 млн. лв. за борба с Covid-19

Министерството на здравеопазването ще получи още близо 130 млн. лева за пазаруване на инсталация за лечебните заведения за битка с ковид. Средствата се обезпечават от еврофондовете посредством промени в оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година, заяви държавната осведомителна работа.

Финансирането се дава по линия на новия инструмент React-EU, посредством който се обезпечават спомагателни средства по структурните фондове за интервала 2020 - 2022 година за интервенции в поддръжка на превъзмогването на последствията от рецесията, провокирана от пандемията от Covid-19.

Със средствата ще бъдат обособени изолирани структури и ще бъде доставено нужното здравно съоръжение за лекуване и пациенти с ковид в 105 лечебни заведения.

Със 129.3 млн. лева ще бъдат купени апарати за възстановяване на дишането, монитори за витални индикатори, рентгенови мобилни устройства, ехографи, дефибрилатори, газово-кръвни анализатори и други

Предвижда се още доставка на проби и консумативи, нужни за тестване на дарената кръв в центровете за трансфузионна хематология за диагностика на Covid-19, както и разширение на производството на кръвна плазма в два трансфузионни центъра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР