Министерството на здравеопазването отмени заповедите за провеждане на конкурси в

...
Министерството на здравеопазването отмени заповедите за провеждане на конкурси в
Коментари Харесай

Здравното министерство отмени конкурсите за нови ръководства на болници

Министерството на здравеопазването анулира заповедите за осъществяване на състезания в избрани лечебни заведения в страната, оповестиха от ведомството. Оттам се аргументират с готовност да бъдат пресечени изказванията за спекулации и прибързани назначения.

Припомняме, че в петък министър Христо Хинков разгласява заповеди за състезания за промяна да шефовете и управленията на 10 огромни и 14 по-малки български лечебни заведения. Определи и най-късия период за подаване на документи съгласно закона - 15 дни.

Цялата позиция на Министерството на здравеопазването:

„ Във връзка с появилите се въпроси в общественото пространство през последните дни и за да се пресекат всевъзможни спекулации по отношение на прибързани назначения, управлението на Министерството на здравеопазването взе решение за анулация на заповедите за осъществяване на състезания в избрани лечебни заведения в страната, за което е известена и Агенцията за обществените предприятия и надзор.

Мандатите на актуалните органи на ръководство на лечебните заведения изтичат по друго време през актуалната година. Водени от правилото за бистрота и равнопоставеност на претендентите по образуване на конкурсните процедури, същите ще бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг период за подаване на изискуемите документи ”, изясняват от Здравното министерство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР