Министерството на здравеопазването на управляваната от Хамас ивица Газа съобщи

...
Министерството на здравеопазването на управляваната от Хамас ивица Газа съобщи
Коментари Харесай

Над 10 000 са жертвите в Газа при израелски въздушни удари от 7 октомври, над 4000 от тях са деца

Министерството на здравеопазването на ръководената от " Хамас " линия Газа заяви през днешния ден, че 10 022 души са били убити при израелски въздушни удари в палестинската територия от 7 октомври, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

Министерството сподели, че минимум 292 палестинци са били убити единствено през миналата нощ при интензивни бомбардировки от страна на израелската войска, която упрекна, че е направила 19 всеобщи убийства през последните часове.

Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

По данни на министерството множеството от убитите от началото на спора палестинци са цивилни, от които над 4000 са деца, заяви Франс прес. Ранени са повече от 25 хиляди души, съобщи АП.

Израел бомбардира линията Газа в отговор на невижданата офанзива на " Хамас " на израелска територия, при която бяха убити 1400 души, множеството от които цивилни.

Същевременно граничният пункт " Рафах " сред линията Газа и Египет още веднъж бе отворен, което ще разреши да се възобнови евакуацията на чужденци и на хора с двойно поданство, намиращи се в палестинската територия. Пунктът беше отворен в сряда, четвъртък и петък, което разреши оттова да бъдат изведени десетки ранени палестинци и стотици чужденци и хора с двойно поданство. После пунктът бе затворен. " Хамас " сложи като изискване за повторното му отваряне пропускането на коли за спешна помощ към " Рафах " след израелски обстрел по кола за спешна помощ в град Газа в петък.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР