Министерството на здравеопазването на Република Северна Македония ще подпише в

...
Министерството на здравеопазването на Република Северна Македония ще подпише в
Коментари Харесай

Made in China! Република Северна Македония подписва договор за 200 000 ваксини от Синофарм

Министерството на опазването на здравето на Република Северна Македония ще подпише в понеделник контракт със Синофарм, китайския производител на ваксина срещу COVID-19, заяви през днешния ден министърът на опазването на здравето Венко Филипче на конференция, представен от македонските медии.

Министърът показа Националния действен проект за имунизацията, приемането, складирането и разпределението на китайската ваксина, която се чака да дойде в страната този месец. Той изясни и метода на записване за имунизация, местата на които ще се прави имунизацията и измененията, направени в частта за предпочитаните групи, които ще се имунизират първи.

Ваксината на Синофарм се съхранява на температура от 2 до 8 градуса, което улеснява метода на превозване, опазване и разпращане. Тя се предлага във формата на авансово напълнена спринцовка, което улеснява приложението. Термините за използване на имунизацията ще бъдат през 10 минути на пациент.

Ваксинацията ще се прави посредством съществуващата здравна мрежа и на пунктове за имунизация.

При цялостен потенциал на работата на пунктовете за имунизация чакам да имунизираме с препарата на Синофарм от 2000 до 2500 жители дневно. За всеки, който се имунизира, се резервира и втората доза, която се слага 21 дни след първата, което значи, че от първата пратка ще имаме по две дози за 100 000 души, сподели министърът.

Съгласно проекта от четири етапи първи ще бъдат ваксинирали лицата от най-рисковите групи - здравните служащи в Коронавирус отделенията и хората над 70-годишна възраст.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР