Министерството на здравеопазването на Испания обяви, че починалите в страната

...
Министерството на здравеопазването на Испания обяви, че починалите в страната
Коментари Харесай

Коронавирус: Испания вече е водеща в Европа по заразени и починали за 24 часа

Министерството на опазването на здравето на Испания разгласи, че умрелите в страната от началото на епидемията от новия ковид (COVID-19) към този момент са достигнали общо 14 555 души , откакто за последните 24 часа са регистрирани нови 757 жертви , оповестяват международните осведомителни организации.

За денонощие новоразените са се нараснали с 6 180 души до общо 146 690 души. Общо 48 021 души са се възстановили от заболяването до момента.

Междувременно бяха изказани подозрения по отношение на точността на данните за умрелите в Испания, откакто окръжният съд в Кастилия Ла Манча, югоизточна област със застаряващо население, е разследвал броя на разрешителните за заравяне, издадени през март, в които се загатват признаци, съвместими с COVID-19. Съдът е открил, че броят им е 69,7 % по-висок от формалния брой на умрелите за региона (1 921 против 1132 публично оповестени жертви).

Попитан за точността на умрелите на конференция през вчерашния ден вечерта, министърът на опазването на здравето Салвадор Ила сподели, че броят на жертвите във всички области включва всички, които са дали позитивни проби и са умрели. Регионалните управляващи в Кастилия Ла Манча потвърдиха пред централното държавно управление, че следват тези критерии при отчитане на умрелите, добави той.

" Определението на случаите, с които работим, е едно от най-строгите в Европа ", увери Ила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР