Министерството на здравеопазването (МЗ) инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за

...
Министерството на здравеопазването (МЗ) инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за
Коментари Харесай

Заведения и кметове на прокурор, ако нарушават мерките

Министерството на опазването на здравето (МЗ) инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби нарушавания на противоепидемичните ограничения. В доста медии се демонстрират репортажи за неспазване и даже намерено опълчване на противоепидемичните ограничения, най-често от нощни заведения, само че дори от някои кметове, осведомят от Министерство на здравеопазването.

Пряка последица от такова противоправно държание е увеличението на броя на инфектираните и умряли наши сънародници. Само за последното денонощие броят на новите случаи на заразяване е 1998, а на умрелите - 139.

Пропагандата против имунизацията и неспазването на физическите ограничения за ограничение на разпространяването могат да доведат само до още по-лоши резултати, пишат от Министерство на здравеопазването.

Ведомството желае контролните органи на РЗИ, Министерство на вътрешните работи, БАБХ и общинските администрации да засилят контрола по спазването на противоепидемичните ограниченията, като за всеки случай на жестоко нарушаване формираните констативни протоколи да се изпращат на прокуратурата.

Правителството има стратегии за обезщетения на всички наранени от противоепидемичните ограничения лица, а след актуализацията на държавния бюджет има и нужните за това средства. Всяко от засегнатите физически и юридически лица, може да се обърне към отрасловото министерство и да получи обезщетение, напомнят от Министерство на здравеопазването.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР